1

Máxima opent nieuw Orientalis

Prinses aanwezig bij gedeeltelijke opening museumpark #Orientalis

Museumpark Orientalis Nieuws door

archief oud artikel 24 juni 2011 Cultuur Heilig Landstichting, Gelderland Prinses Máxima loopt vandaag als eerste het vernieuwde Museumpark Orientalis binnen. Na een jaar renoveren opent het museumpark tot oktober 2011 voor publiek.

De verbouwing van Museumpark Orientalis is na een jaar gedeeltelijk af. Tijd om het publiek een kijkje te gunnen in het vernieuwde openluchtmuseum voor cultuur en religie. Vandaag loopt Prinses Máxima als eerste door het park en is aanwezig bij de opening van het nieuwe Arabische dorp. Dit dorp is gerenoveerd en uitgebreid.

Zomerfestival Orientalis

Dit weekend, van 25 tot en met 26 juni 2011, viert Orientalis de opening met het Zomerfestival. Met muziek en workshops onthaalt het park de eerste bezoekers. Het festival is ook het begin van de weekendopenstelling in de maanden juli tot en met september. Ieder weekend organiseert het park activiteiten en expositie. Toegang is gratis, omdat het park nog niet helemaal af is. Na 30 oktober 2011 gaat de restauratie verder.

Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis begon als Bijbels Openluchtmuseum, waar sinds 2005 drie wereldreligies centraal staan. Naast de christelijke en joodse tradities heeft ook de islam een plaats in het park. In de komende vijf jaar komen hier nog twee wereldreligies bij. De renovatie van het openluchtmuseum moet in 2012 gereed zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 24 juni 2011 - 187