Ov-staking in drie grote steden

Geen ov in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam #ov-staking

Ov-stakingen gaan door Nieuws door

archief oud artikel 29 juni 2011 Toerisme Het is vandaag weer raak in de drie grote steden: ov-staking. Alleen in de avond- en ochtendspits rijden er bussen, trams en metro's in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De hele dag is het openbaar vervoer gratis.

De vervoersbedrijven RET, HTM en GVB zijn de ov-stakingen al lang zat. Door naar de rechter te stappen hoopten ze de staking van vandaag in de drie grote steden te voorkomen. "We staan achter de frustratie, maar niet achter het middel dat wordt gebruikt", zei de Haagse vervoerder HTM. Toch oordeelde de rechter dat de actie binnen de perken bleef en dus gewoon door mocht gaan. Tussen 9:00 uur en 15:00 uur rijden er geen bussen, trams of metro's. In de avond- en ochtendspits rijdt het ov wel en dan mag iedereen gratis reizen.

Ov-stakingen

In de afgelopen maanden legden de vervoerders al enkele malen het werk. Dit als protest tegen aangekondigde bezuinigingen op het stadsvervoer. Het kabinet wil 165 miljoen euro bezuinigen en wil het stadsvervoer aanbesteden. Zo kunnen ook commerciële bedrijven meebieden.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 29 juni 2011 - 1233