Ov-stakingen gaan door

Stakingnieuws | Nieuws door

Rechter staat #staking openbaar vervoer toe

27 juni 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Tot grote teleurstelling van de vervoersbedrijven van de grote steden staat de rechter een staking van het openbaar vervoer toe. Woensdag ligt het openbaar dus plat in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Let op, voorkom verspreiding coronavirus: Houd 2 meter afstand van andere mensen. Verdere tips? Zie richtlijnen van het RIVM.

"We staan achter de frustratie, maar niet achter het middel dat wordt gebruikt"

Afgelopen maanden leek het wel alsof het openbaar vervoer in de grote steden meer staakte dan reed. De vervoersbedrijven hadden het gehad met de stakingen en stapten naar de rechter. "We staan achter de frustratie, maar niet achter het middel dat wordt gebruikt", zegt de Haagse vervoerder HTM. Toch gaan de stakingen woensdag door. De rechter vindt dat de actie binnen de perken blijft en staat de staking daarom toe. Woensdag staakt het personeel alleen in de daluren en rijden er dan geen trams, bussen en metro's. In de ochtend- en avondspits rijdt het openbaar vervoer wel, maar worden kaartjes niet gecontroleerd en kun je dus gratis reizen.

Staking

De stakingen zijn een protest tegen de aangekondigde bezuinigingen op het stadsvervoer. Het kabinet wil 165 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in de grote steden. De vervoersbedrijven zijn ook tegen de bezuinigingen, maar vinden de protestacties nu te groot worden.

Het openbaar vervoer staakte afgelopen maanden een paar keer achter elkaar. De laatste keer was begin juni. Lees alles over de vorige stakingen in de grote steden.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-27 16:23:59 - 221