1

Klassiek voor dummy's in Concertgebouw

Leer alles over klassieke muziek tijdens Robeco Zomerconcerten #RZC2011

Robeco Zomerconcert Nieuws door

archief oud artikel 30 juni 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Begint het al te duizelen als je de namen Mozart, Bach of Mahler hoort? Volg dan een een stoomcursus klassieke muziek en ga goed voorbereid naar de Robeco Zomerconcerten.

Niet iedereen snapt waar je het over hebt als je de namen Bach of Mahler noemt. Musicoloog Ronald Vermeulen heeft daar iets op gevonden: een stoomcursus klassieke muziek. Tijdens de Robeco Zomerconcerten volg je in één week tijd vier lezingen over de muziekgeschiedenis, van barok tot modern. Daarna luister je goed voorbereid naar het bijbehorende concert in de Grote Zaal van het Concertgebouw. "Klassiek voor dummy's", zegt Vermeulen tegen De Telegraaf. "Maar er komen ook mensen die al veel hebben gehoord, maar meer achtergronden willen."

"Er komen ook mensen die al veel hebben gehoord, maar meer achtergronden willen"

Jazz

De hele maanden juli en augustus kun je genieten van de Robeco Zomerconcerten. Laat je verleiden door betoverende stemmen en dompel je onder in een feest van jazz- en wereldmuziek. Met artiesten uit Spanje, Afrika, Zuid-Amerika en talent van eigen bodem.

Vier lezingen en concerten kosten samen 130 euro en worden gegeven op 29 juli, 1 augustus, 4, augustus en 5 augustus. De cursus is telefonisch te bestellen via +31 (0)9006718345.

Vind nog veel meer leuke concerten op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 30 juni 2011 - 102

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...