Geld binnen voor Groninger Forum

Jan Terlouw zoekt oplossing Groninger Forum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Stad Groningen krijgt toch zijn cultuurtempel #groningerforum

7 juli 2011 Cultuur Groningen, Groningen De Provinciale Staten waren niet overtuigd van de meerwaarde van een cultuurtempel in de Groningse hoofdstad. Toch is het tij nu gekeerd en krijgt de gemeente Groningen 30 miljoen euro subsidie voor het Groninger Forum.

De Grote Markt in Groningen gaat flink op de schop. De gemeente wil het centrum vernieuwen en op de Grote Markt een groot cultuurpaleis neerzetten. Hierin moeten een bibliotheek, archief, een bioscoop en de historische collectie van het Groninger Museum onderdak vinden. De financiering van dit project is onderwerp van strijd tussen de gemeente en de Provinciale Staten. Laatstgenoemde weigerde eerder een subsidie van 35 miljoen euro.

Groninger Forum

Vanwaar deze verandering van mening? De Provinciale Staten van Groningen lieten zich door een commissie onder leiding van Jan Terlouw overtuigen van de waarde van het Groninger Forum. Met een sterker concept moest deze commissie de doorslag geven. En dit is gelukt! De oostwand van de Grote Markt wordt nu onder handen genomen, een project wat zo'n 80 miljoen euro kost.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-30 15:05:58 - 174