Kasteel Amerongen schittert in oude glorie

Restauratie #KasteelAmerongen eindelijk voltooid

Kasteel Amerongen Nieuws door

archief oud artikel 1 juli 2011 Geschiedenis Amerongen, Utrecht Na bijna tien jaar lang bikken, poetsen en polijsten is Kasteel Amerongen eindelijk klaar voor bezoek. Het kasteel opent vandaag weer voor publiek.

Een bezoek aan het gerestaureerde Kasteel Amerongen is een stap terug in het leven van de laatste graaf. Alles in het kasteel ziet er weer zo uit, als tijdens het leven van graaf Aldenburg Bentinck. De restauratie van de afgelopen jaren kostte in totaal zo'n 20 miljoen euro. Een bedrag wat maar met moeite bijeen werd geschraapt. Uiteindelijk stond de provincie garant voor de overgebleven 4,5 miljoen euro.

Bezoek aan Kasteel Amerongen

Om het kasteel ook voor komende generaties toegankelijk te houden is de restauratie groots aangepakt. In het kasteel zijn de vloeren, plafonds en gewelven compleet gerestaureerd. Ook het interieur, de meubels en schilderijen, zien er weer fris uit. Naast het kasteel is ook de tuin opgeknapt. Bezoekers van het vernieuwde kasteel wacht een bijzondere ervaring. Door een multimediale presentatie komen de oude bewoners namelijk weer tot leven...

Voel je een graaf of een jonkvrouw op één van de kastelen in Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 1 juli 2011 - 717