Slapen in Breda's Museum

Breda's Begijnhof Museum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Wordt het museum omgetoverd tot hotel?

5 juli 2011 Opmerkelijk Breda, Noord-Brabant Een nieuwe toekomst voor het Breda's Museum. Dat is het plan van wethouder Wilbert Willems. Het museum moet een luxe hotel openen om een deel van de expositieruimte te behouden.

Net als veel andere musea baren de bezuinigingen het Breda's Museum grote zorgen. De inwoners van de stad vrezen hun stadsmuseum te verliezen. Het museum is nu gevestigd aan de Parade, waar negen expositiezalen beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er drie dependances: het Begijnhof, de Grote Kerk, en Holland Casino. Om het museum van de ondergang te redden heeft wethouder Wilbert Willems een plan. Hij wil het museum aan de Parade voor een deel omtoveren tot een luxe viersterrenhotel.

Themahotel Breda's Museum

Het hotel neemt ongeveer twee derde van het huidige pand in beslag. De rest zou dan beschikbaar blijven voor het Breda's Museum. Daarnaast moeten er nieuwe dependances, als de Grote Kerk, komen. De gemeente Breda is al in contact met drie geïnteresseerden voor exploitatie van het luxe hotel. Het hotel krijgt ook een thema: Breda's erfgoed.

Vind alle musea op DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-05 08:29:22 - 470