Belgische restaurants zijn smerig

Hygiëne in veel Belgische restaurants onder de maat #België

Uitjes in België Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2011 Toerisme Meer dan de helft van de Belgische restaurants lapt de voedselvoorschriften aan de laars. Bijna zes op de tien van de gecontroleerde restaurants voldoet niet aan de eisen. Dit meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Voedselveiligheid en hygiëne staan bij de Belgen niet zo hoog op de prioriteitenlijst, zo blijkt uit het jaarverslag van het FAVV. Van de bijna 3000 restaurants, die de autoriteit in de 2010 controleerde, leefden zes op de tien de voorschriften niet na. Bij de pitazaken is de situatie nog slechter. Van de gecontroleerde pitazaken voldeden er zeven op de tien niet aan de regels. Zeventig zaken moesten tijdelijk sluiten en 42 ton levensmiddelen werd in beslag genomen.

De FAVV kwam vooral levensmiddelen tegen waarvan de houdbaarheidsdatum al was verstreken en niet-hygiënische werkruimten. Gil Houins, gedelegeerd bestuurder, licht toe in Het Laatste Nieuws: "Wij vragen van de horecazaken dat ze 80 procent halen op onze checklist."

Op zoek naar leuke uitjes in België? Bezoek dan Uitstappen.be.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 13 juli 2011 - 223