1

Strips en sprookjes van Thé Tjong-Khing

Overzichtstentoonstelling van #TheTjongKhing in Kinderboekenmuseum

Letterkundig Museum - Kinderboekenmuseum Nieuws door

archief oud artikel 15 juli 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De illustraties van Thé Tjong-Khing zijn door vele kinderogen met verwondering bekeken. Deze bekende illustrator en striptekenaar bracht met zijn tekeningen veel kinderboeken tot leven. Ook maakte hij strips. Het Kinderboekenmuseum stapt vanaf 29 september 2011 in het leven en het werk van deze bekende illustrator.

Personages, bedacht door Miep Diekmann, Guus Kuijer, Dolf Verroen en nog vele anderen, kwamen tot leven door de hand van Thé Tjong-Khing. Deze bekende Chinees-Nederlandse striptekenaar en illustrator is bekend onder veel jeugdige lezertjes. Het Kinderboekenmuseum neemt haar bezoekers daarom dit najaar mee in het leven en het werk van Khing. Door animaties, filmpjes en spelletjes laat het museum op een interactieve manier zien waar de tekenaar zijn inspiratie vandaan haalt.

Thé Tjong-Khing

Voor zijn werk won Thé Tjong-Khing al een aantal belangrijke prijzen. Voor zijn boek Waar is de taart? kreeg hij de Woutertje Pieterse Prijs, voor het beste Nederlandstalige kinderboek. Ook won hij driemaal het Gouden Penseel, voor het best geïllustreerder kinderboek.

'Thé Tjong-Khing. Van strip tot sprookje',
Kinderboekenmuseum
29 september 2011 tot einddatum onbekend

Toegangsprijs: €7,50 voor volwassenen en €5,- voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 15 juli 2011 - 202