1

Met een milieubewust hart op stap #uitje

  Redactioneel door

archief oud artikel 3 augustus 2011 Toerisme Milieubewustzijn. Het is een hot topic. Nederland recyclet heel wat af en sommigen checken zelfs met regelmaat of etenswaren, kleding en producten voorzien zijn van een groen keurmerk. Maar hoe zit dat met uitstapjes? Zijn er ook milieuvriendelijke uitjes? Jazeker! DagjeWeg.NL verzamelde ze en zet ze op een rij. Geniet van een heerlijk, verantwoord, groen dagje uit!

Het Groene Hart

Het Groene Hart is dé plek voor een milieubewust dagje uit. Naast de vele prachtige wandel-, vaar- en fietsroutes, kun je er ook genieten van de heerlijke, biologische streekproducten. Proef de volle smaak van kazen op de verschillende kaasboerderijen of geniet van een zelfgeplukte peer bij de boomgaard. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Aai de lammetjes of schilder je lievelingskoe en ontdek jouw groene hart!

Fluisterstil op het water

Op het weidse waterlandschap rond Amsterdam, vaart de Fluisterboot. Hoor de vogels fluiten en de vissen het water opspatten, zonder alle herrie van een gewone boot. De fluisterboot wordt aangedreven door een elektrische motor en is daardoor muisstil. Sportievelingen kunnen ook kiezen voor een kano en zelf geruisloos door de natuur peddelen.

Maak eigen kaas op de biologische boerderij

Adem de natuur in

In een groot, groen gebied ten zuiden van Eindhoven ligt Genneper Parken. Dit prachtige stuk natuur verbindt verschillende attracties en activiteiten op loopafstand van elkaar. Neem een kijkje in het ecologische binnen- en buitenmuseum of maak zelf een kaas op de biologische boerderij. Verder is er onder meer een midgetgolfbaan, een subtropisch zwemparadijs en een cartoonmuseum.

Wapperende haren

De wind wappert door je haren. Langzaam beweeg je je bovenlichaam naar achteren en de Segway remt af. Ontdek de natuur op een nieuwe manier met de Segway. De Segway is een zelfbalancerend vervoermiddel dat bijna geen geluid maakt. Door je lichaam naar voren of achteren te bewegen, rijdt de Segway of remt hij af. En door zijn elektrische motor is het dus nog milieuvriendelijk ook!

Barbecueën op het water

Vier de zomer op het water in een origineel en groen vaartuig. De 'boot' van Donut Events is uniek in Nederland. Het is namelijk een donut! Maximaal tien personen schuiven aan op de banken en genieten van het water in de binnenstad van Groningen of op één van de meren rondom de Groningse stad. En beginnen de magen te knorren, niet getreurd. De tafel in het midden wordt in een handomdraai omgetoverd tot een barbecue. Dit alles gebeurt met behulp van een elektrisch motortje, voor een milieubewust en een geslaagd dagje uit.

Vliegen over het strand

Summit Sports organiseert al sinds 1996 milieuvriendelijke groepsuitjes. Daarbij wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, zoals zee, strand, wind en het duingebied. Uiteraard zonder deze te belasten. Vlieg over het strand tijdens een rondje blokarten of geniet van helder bronwater in de Tipitenten bij het Tipi Relaxed arrangement. Groener kan het niet!

Milieubewuster

Word milieubewuster bij Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. Van vogels kijken met de boswachter en lekkere vogelhapjes maken, tot in het donker luisteren naar de geluiden van de nacht. Het centrum richt zich op zowel jongeren als ouderen en is een groen en leerzaam uitje voor het hele gezin.

Proef de pure natuur

Beleef een bijzondere lunch, high tea of diner unieke locaties in de buitenlucht. Bij de Picknicktafel krijg je verse, eerlijke en pure producten uit de Utrechtse streek op je bord. Elke soort groente en fruit is biologisch geteeld. Hetzelfde geldt voor het vlees en de vis. Geniet van al dit lekkers in de buitenlucht, voor een geslaagd groen culinair uitje.

Toscaans Nederland

Zonder vieze uitstoot door het Limburgs landschap snorren. Dat kan bij La Dolce Vespa. Stap op een Vespa (scooter) of een E-Solex (elektromotor fiets) en verken geruisloos het klein Toscane van Nederland. Kies voor het platteland of de stad. Vergeet ook de picknickmand niet mee te nemen voor een romantisch natuurbewust uitje voor twee.

Laatst gewijzigd: 2011-08-23 08:29:50 · Gepubliceerd: 2011-08-01 14:04:42 - 2037