1

Massale toestroom MAS Antwerpen

Kwart miljoen bezoekers voor nieuw museum #MASAntwerpen

MAS - Museum aan de stroom Nieuws door

archief oud artikel 2 augustus 2011 Cultuur Antwerpen, Antwerpen Het nieuwe MAS Museum aan de Stroom in Antwerpen gooit hoge ogen bij het museumpubliek. Binnen twee maanden wist het museum al een kwart miljoen bezoekers te trekken.

Bij de opening op 17 mei 2011 verwachtte de museumdirectie per jaar zo'n kwart miljoen bezoekers binnen te halen. Nu, twee maanden later, is het museum deze verwachting al voorbij gestreefd. Per dag komen er zo'n 3.500 mensen naar het MAS Museum aan de Stroom. Iets minder dan de helft van deze bezoekers komen voor de totaalbeleving: de museumzalen en het uitzicht over Antwerpen op het dakpanorama. Het museum is populair onder de Antwerpenaar, maar weet ook buitenlandse gasten te charmeren. 35 procent van het bezoek komt uit het buitenland.

Philip Heylen, schepen van de stad Antwerpen verwelkomde de 250.000ste bezoeker op vrijdag 22 juli. Een gebeurtenis die volgens Heylen de stoutste dromen overtreft. "Het MAS maakt zijn rol als publiekstrekker meer dan waar en geeft Antwerpen een internationale uitstraling", zegt hij.

Museum aan de Stroom

Het MAS is in de eerste plaats een museum met een verzameling van 470.000 objecten. Dat zijn vijf verdiepingen vol kunstschatten, verdeeld in verschillende thema's, maar verbonden door de stad Antwerpen. Behalve het museum krijgen de bezoekers in het gebouw een prachtig uitzicht over de stad op de MAS-boulevard. Op het 60 meter hoge dakterras is het uitzicht over de Schelde en de haven het mooist.

"Het MAS maakt zijn rol als publiekstrekker meer dan waar"

Laatst gewijzigd: 2011-08-02 09:54:56 · Gepubliceerd: 2 augustus 2011 - 480