1

Niet kamperen zonder internet

Wifi op camping steeds belangrijker #vakantie

Campings Nieuws door

archief oud artikel 2 augustus 2011 Toerisme Zelfs de kampeerders willen in de vakantie niet meer zonder alle gemakken van thuis. De beschikbaarheid van wifi is dan ook steeds belangrijker bij de keuze van een camping. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope.

Ook tijdens hun vakantie maken de Nederlanders veel gebruik van internet. Multiscope ondervroeg ruim 1.000 leden over hun internetgedrag op vakantie. Dat driekwart van de reizen via internet geboekt wordt, dat is inmiddels geen verrassing meer. Maar ook tijdens de vakantie speelt internet, tenminste de beschikbaarheid daarvan, een grote rol. De helft van de ondervraagde reizigers zegt van te voren te kijken of de accommodatie beschikt over wifi. Voor 40 procent van deze mensen is de aanwezigheid hiervan zelfs een pré bij de uiteindelijke keuze.

Internetten op vakantie

Bijna de helft van de vakantiegangers neemt de eigen laptop mee op vakantie. Maar ook een computer op de accommodatie (40 procent) en de mobiele telefoon (37 procent) worden intensief gebruikt. En wat doen we daarmee dan? Vooral de privémail kan niet tot na de vakantie wachten, 87 procent van de toeristen geeft aan dit te lezen tijdens de vakantie. Internet is ook handig voor het checken van de weersvoorspellingen. Van de ondervraagden zoekt 68 procent dit op internet op. Vind alle onderzoeksresultaten op de website van Multiscope.

Uitjes op je smartphone

Voor de vakantiegangers in Nederland is het gemakkelijk een uitje in de buurt te vinden. DagjeWeg.NL lanceerde onlangs een mobiele applicatie. Het gebruik is heel simpel, tik m.dagjeweg.nl in je adresbalk en de mobiele database van DagjeWeg.NL (https://www.dagjeweg.nl) verschijnt direct op je smartphone. De applicatie gebruikt de gps-chip in je telefoon om je locatie vast te stellen. Zo heb je in een handomdraai alle uitjes in de buurt gevonden.

Vind een ruim aanbod van campings in Nederland en boek meteen een vakantie.

Laatst gewijzigd: 2011-08-02 14:12:50 · Gepubliceerd: 2 augustus 2011 - 88