1

Regen overvalt bioscoop en museum

Bioscoop sluit #wateroverlast

Arnhem Nieuws door

archief oud artikel 4 augustus 2011 Toerisme Arnhem, Gelderland Enorme hoosbuien belaagden Arnhem woensdagavond. De hoeveelheid water was zo groot dat de stationstunnel onder water liep en de Rembrandt bioscoop moest sluiten.

Update 14:33 uur: De Rembrandt bioscoop is sinds vanmiddag half twee weer open na een controle door een aannemer. De bioscoop liep geen grote blijvende schade op door de regen.

De regenbuien van woensdagavond waren heel plaatselijk. Zo viel er in Ede bijna geen regen en hoosde het in Arnhem. De bezoekers die onderdak zochten in de Rembrandt bioscoop moesten zich snel weer verplaatsen. De brandweer ontruimde de bioscoop, omdat er teveel water op het dak stond. Het was niet zeker of het platte dak de enorme watermassa wel aankon. Totdat een aannemer het dak heeft geïnspecteerd, blijft de bioscoop dicht.

Kröller-Müller

Update: Het Kröller-Müller Museum is gewoon open voor publiek. De wateroverlast is onder controle en er is geen schade aan de kunstwerken.

Ook boven Otterlo en omgeving stortte de regen neer. Het Kröller-Müller Museum wist het water niet buiten te houden en schakelde de brandweer in. In het depot stond een laag water, maar er is geen schade aan de schilderijen. Wel is de luchtvochtigheid toegenomen. Met luchtontvochtigers moeten gespecialiseerde bedrijven dit verhelpen.

Laatst gewijzigd: 2011-08-04 14:35:44 · Gepubliceerd: 4 augustus 2011 - 1216

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!