1

Camperen is wel veilig

Nederlandse Kampeerauto Club herkent inbraakcijfers KLPD niet #camper

Campings Nieuws door

archief oud artikel 11 augustus 2011 Toerisme Een massale inbraakgolf houdt huis onder campers die langs de snelweg staan, meldde het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) van de week. Maar de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) is het niet eens met de uitspraken van de politie. Van hun 23.000 leden hebben slechts tien leden te maken gehad met inbraak in hun camper.

Vanaf april dit jaar zijn er veertig inbraken in campers geweest. Tien Nederlanders en dertig buitenlandse kampeerders werden het slachtoffer. Maar een stijging of daling van het aantal inbraken ten opzichte van afgelopen jaren, is niet aan te tonen. Uit navraag blijkt dat het KLPD niet over deze cijfers beschikt.

Slechts tien van de 23.000 NKC-leden kregen te maken met inbraak

Waarschuwen

Het KLPD geeft aan dat vanaf juli bijna dagelijks aangifte werd gedaan van inbraak en diefstal in campers die langs de snelweg stonden. Volgens de politie was dat voldoende aanleiding om te berichten over een massale inbraakgolf. Het NKC adviseert al jaren om in de camper niet langs de snelweg te overnachten. Daarmee vermijdt de vakantieganger een verhoogd risico op inbraak. Maar dat kamperen langs de snelweg per definitie onveilig zou zijn, daar is het NKC niet mee eens.

Laatst gewijzigd: 2011-08-11 11:03:05 · Gepubliceerd: 11 augustus 2011 - 97