1

Panda ontsnapt uit Artis

Kleine #panda in boom Amsterdam

Artis Nieuws door

archief oud artikel 24 augustus 2011 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Een kleine panda uit dierentuin Artis koos gisteren het hazenpad. Het dier verstopte zich in een boom in Amsterdam, maar werd al snel weer gevangen.

Een kleine panda is gisteren ontsnapt uit dierentuin Artis en koos een boom aan de Plantage Middenlaan om te schuilen. Een dierenarts heeft met een verdovingsschot het dier tijdelijk uitgeschakeld om het te kunnen vangen. Daarna kon de panda weer terug naar zijn verblijf. Al die tijd dat het dier nog niet gevangen was, mochten er geen trams door de straat rijden.

Ontsnapte panda's

In december 1978 ontsnapte een kleine panda uit de Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Korte tijd later werd het dier dood gevonden langs een trainrails. Op 7 november 2008 ontsnapte opnieuw een kleine panda uit Blijdorp. Dit dier werd nog dezelfde dag gevonden en gevangen.

Een dierenarts heeft met een verdovingsschot het dier tijdelijk uitgeschakeld

Laatst gewijzigd: 2011-08-25 08:57:40 · Gepubliceerd: 24 augustus 2011 - 287

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...