1

Gratis slapen in een kasteel na een dag klussen

Kasteel Vorden zoekt klussers #KasteelVorden

Kasteel Vorden Nieuws door

archief oud artikel 26 augustus 2011 Opmerkelijk Vorden, Gelderland Het lijkt zo idyllisch. Wonen in je eigen kasteel met een flink lap grond er omheen. Proeven van de adelijke sfeer en genieten van de natuur. Maar een kasteel vergt ook veel onderhoud. Karin de Rouw, eigenaresse van Kasteel Vorden kan het niet meer bijbenen. Daarom komt ze met een uniek voorstel: Kom een dag klussen en in ruil mag je gratis overnachten in Kasteel Vorden.

In haar eentje redt kasteelvrouw Karin de Rouw het niet om het grote huis met enorme tuin te onderhouden. Daarom deed ze vorige week een oproep in de de Stentor en vandaag in de Telegraaf. Nu staat de telefoon roodgloeiend. Maar niet alle reacties zijn positief.

Per jaar kost het onderhoud ongeveer 100.000 euro

Soppers zijn ook welkom

"Iedereen kan komen helpen", vertelt Karin de Rouw. Op de to-do-list staan de tuin, verfwerkzaamheden in het kasteel en kleine reparaties in en om het gebouw. "Maar als iemand een dagje wil komen soppen, dan kan dat ook." En als vergoeding wacht dan een prinsheerlijke overnachting voor de klusser in één van de vijfentwintig slaapkamers die het kasteel rijk is. Ook zorgt de kasteelvrouw voor koffie met gebak, eten en drinken.

Verontwaardiging

Toch roept de oproep ook veel vragen en verontwaardiging op. Wel wonen in een kasteel van vier en een half miljoen euro, reclame maken voor een luxe strandhuis met bedienden in Kenia, maar dan geen geld hebben om een klusbedrijf in te huren? "Dat klopt", zegt De Rouw. "Allereerst, ik ben niet de eigenaresse van het Keniaanse strandhuis. Daarnaast beseffen mensen vaak niet hoeveel kosten er gemoeid zijn bij het onderhouden van een groot pand als dit kasteel." Voormalig mede-eigenaar Ronald Rodink meldt in een artikel van Applausmagazine dat het kasteel op jaarbasis zo'n 100.000 euro aan onderhoud kost.

Droom

Sommige reacties bestempelen De Rouw als een vrouw die zichzelf zielig vindt en vinden dat ze moet verhuizen naar iets goedkopers. "Zielig ben ik niet", ontkent de kasteelvrouw stellig. "Maar verhuizen gaat ook niet. Ik heb altijd in een kasteel willen wonen, dat was mijn droom. Toen ik in 2004 de mogelijkheid kreeg om dit pand te kopen, heb ik het meteen gedaan. Weggaan is voor mij geen optie. Dan ben ik mijn droom kwijt. Als ik het op deze manier in stand kan houden, dan is dat toch prima?"

Wie mee wil klussen en daarna gratis overnachten, kan bellen naar 0575-550684 of mailen naar info@kasteelvorden.nl.

Kasteel Vorden maakt dit weekend deel uit van Castle Fair Vorden.

Laatst gewijzigd: 2011-08-26 17:26:00 · Gepubliceerd: 2011-08-26 17:18:13 - 1894


-advertentiepositie-