1

Antwerpen: let's go shopping!

Waarom de Belgische stad een walhalla is voor modeliefhebbers

Dagje uit in Antwerpen Redactioneel door
Foto 1. De Meir en de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal. Foto: DagjeWeg.NL, Karin Teuling.

archief oud artikel 5 september 2016 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Voor de winkelliefhebber is Antwerpen the place to be! Grote, bekende winkelketens en kleine boetieks wisselen elkaar af. Tussen de statige panden voel je je echt een toerist.

Winkelen op de Meir

De Meir is één van de belangrijkste winkelstraten van Antwerpen. Samen met de Keyserlei, Teniersplaats en Leysstraat vormt de straat de verbinding tussen het centraal station en het historische centrum van Antwerpen. Dit is waar we onze tocht door de stad beginnen. Modemerken als H&M, WE en Esprit zijn gevestigd in deze grote winkelstraat. Er is zelfs een Nederlandse Hema, waar de prijzen trouwens hoger zijn dan in Nederland. Voor de shopper met een duurdere smaak zijn er ook vestigingen van Gucci, DKNY en Dolce & Gabbana te vinden. Voor veel Antwerpenaren is de Meir ook dé plek om te flaneren – te zien en gezien te worden. Er lopen genoeg mensen! Zeker op zaterdag en op koopzondagen kun je hier over de hoofden lopen. Auto's kom je hier niet tegen, de straat is compleet autovrij. Als je door de straat loopt, hoor je om de vijftig meter een andere straatmuzikant. Zangers, gitaristen, trommelaars en pianisten hopen hier ontdekt te worden. Leuk om naar te luisteren is het wel! Een beetje achtergrondmuziek is niet onaangenaam tijdens het winkelen.

Shoppingmall Stadsfeestzaal

Eind 2007 werden de deuren van de Stadsfeestzaal geopend. Dit overdekte winkelcentrum telt drie verdiepingen en geeft je toegang tot winkels als O'Neill, Nike, Tommy Hilfiger, maar ook een Saturn, Blokker en Bart Smit. Er is zelfs een supermarkt! Opvallend is de champagnebar midden in de centrale hal. De Stadsfeestzaal is te vinden in het midden van de Meir, niet te missen!

Hoogstraat

Grote warenhuizen zijn in elke stad te vinden, maar wat Antwerpen zo speciaal maakt zijn de kleine boetieks. Loop vanaf de Meir via de Groenplaats - het plein waar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat - een stukje door naar de Hoogstraat. Daar zijn de kleinere winkeltjes. Geen grote namen hier, maar kleine zaken waar leuke hebbedingetjes, sieraden, tassen en andere accessoires te koop zijn. De kans is erg groot dat je met iets origineels thuis komt.

Nationalestraat

De Nationalestraat is dé modestraat van Antwerpen. Niet zo raar aangezien ook het ModeMuseum, de Modeacademie en het Flanders Fashion Institute daar hun vaste stek hebben. In en rondom de Nationalestraat vind je luxe boetieks waar het modetalent van België exposeert. Laat je verrassen door de collecties van Antwerps modetalent. Tussen al deze hippe winkels valt de klassieke handschoenenwinkel Boon extra op. Deze winkel heeft een collectie van meer dan 10.000 paar handschoenen.

Chocolade

Vergeet ook de vele chocoladewinkeltjes niet waar de echte Belgische bonbons te koop zijn. Bij chocolaterie Neuhaus word je vriendelijk geholpen en krijg je persoonlijk advies. Kies uit puur, melk of wit. Truffels of pralines. Gevuld met nootjes, marsepein, fruit of likeur. Alles is mogelijk. Hierbij valt de chocoladeafdeling in de supermarkt in het niets. Al met al is winkelen in Antwerpen een ervaring op zich. Let ook vooral op de mooie, statige panden waarin de winkels gevestigd zijn. Veel plezier!

Houd je niet van winkelen? Er zijn nog genoeg andere uitstapjes in Antwerpen!
Foto 2. 'Streetlife - Red T-shirt Biker'. Fotograaf: My name's axel. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 16:19:19 · Gepubliceerd: 5 september 2016 - 15681