Wasbeerhond gesignaleerd in Nederland

Wolf |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Na wolf nu ook #wasbeerhond in het land

6 september 2011 Opmerkelijk In het Zeeuwse Saefthinge is afgelopen week een wasbeerhond gezien. Dit is bijzonder omdat het dier zich niet vaak laat zien in Nederland. Aan de sporen te zien, lopen er mogelijk zelfs twee wasbeerhonden in het schorrengebied.

Vorige week werd er al een wolf gesignaleerd in Nederland, en nu is er de wasbeerhond. Marc Buise, gids in het Zeeuws-Vlaamse Verdronken Land van Saefthinge, heeft hem daar gespot.

De wasbeerhond, ook wel marterhond genoemd, is een hondachtig nachtdier. Door zijn zwart-witte kop met een zwart masker lijkt hij erg veel op een wasbeer. Toch zijn de zoogdieren niet verwant aan elkaar. Het roofdiertje komt oorspronkelijk voor in Oost-Azië en is erg populair vanwege zijn vacht, die graag wordt gebruikt voor kragen van bontjassen.

Zeldzaam

In Nederland en België zijn de dieren nog zeldzaam, maar de verwachting is dat de aantallen zullen toenemen. De wasbeerhond eet knaagdieren, vogels, vissen, insecten en vruchten. Dan is hij in het Verdronken Land van Saeftinghe aan het juiste adres.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-09-06 09:06:13 · Gepubliceerd: 2011-09-06 08:23:20 - 260