1

De 'Koningin van de Nacht' terug op haar troon

Vrienden organiseren #galaconcert voor Cristina Deutekom in Carré

Theater Carré Nieuws door

archief oud artikel 6 september 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Op woensdag 26 oktober vindt er een galaconcert plaats ter ere van Cristina Deutekom. Vrienden en vakgenoten van de operazangeres komen samen om haar tachtigste verjaardag te vieren.

Het spektakel vindt plaats in Koninklijk theater Carré in Amsterdam. Het idee is afkomstig van Ernst Daniël Smid. De zanger neemt de presentatie van het galaconcert voor zijn rekening en hij zal ook zelf optreden met Henk Poort en Marco Bakker.

Holland Symfonia, Eva-Maria Westbroek, Charlotte Margiono, Sophia Lee en het koor van De Nederlandse Opera hebben hun medewerking toegezegd, evenals Mini & Maxi en oud-leerlingen van de operaster. Kaarten voor de avond zijn nu te koop via de website van theater Carré.

Königin der Nacht

Cristina Deutekom werd in 1963 bekend als operazangeres door haar rol van Königin der Nacht in Mozarts Die Zauberflöte. In de jaren die volgden bracht haar carrière haar naar alle grote operahuizen in de wereld. In 1986 eindigde haar actieve carrière plotseling wegens hartklachten. In 2004 werd ze getroffen door een hartinfarct, waarna ze zich in huiselijke kring terugtrok.

Meer operavoorstellingen vindt u in de operakalender.

Laatst gewijzigd: 2011-09-06 14:40:57 · Gepubliceerd: 6 september 2011 - 133