1

Feest mee met het treinpersoneel!

NS Try Out Festival van start met gratis optredens en workshops

Dagje weg in Amersfoort Redactioneel door

archief oud artikel 21 september 2011 Cultuur Amersfoort, Utrecht Het NS Try Out Festival gaat van start op Centraal Station Amersfoort. Tot en met zaterdag dient het volledige station als een groot bruisend bolwerk van creatief en swingend talent. Ook de nieuwste gadgets ontbreken niet en het publiek mag alles zelf uitproberen. Na Amersfoort staat het festival ook op het station in Eindhoven, Arnhem en Amsterdam Zuid. Met deze handige lijst, weet je zeker dat je de leukste workshops en optredens meepikt.

Duf stap je uit de trein na een vermoeiende dag werken. De ratelende roltrap glijdt traag naar de stationshal van station Amersfoort, waar opeens tientallen mensen helemaal uit hun dak gaan op een originele Block Party. Welkom op het NS Try Out Festival. Tijd voor een gratis feestje met je medereizigers!

Leer hoe je een documentaire maakt van de regisseur van Onderweg naar Morgen

Station Amersfoort: 22 - 24 september

Huiskamertheater op perrons
Elke wachtruimte op de perrons is opgepimpt door kunstenares Liesje van den Berk. Ze zien eruit als knusse huiskamers, waar je kan genieten van muziek, cabaret en dans. Het programma bestaat uit negen verschillende acts.

Maak een documentaire met je mobieltje
Ontdek een eenvoudige en moderne manier om docusoaps te maken met de masterclass van regisseur Casper Thiel. Leer de verschillen tussen documentaires en speelfilms kennen. Deelnemers gaan ook zelf aan de slag om een filmpje te maken. Opgeven kan via de website van het festival. Deelname kost €5,00 per persoon.

Station Eindhoven: 29 september - 1 oktober

Leer showvechten
De vechtersbazen Young Gangsters geven een workshop stage fighting. Binnen een uur leer je de kunst van het showgevecht. Verras de overige reizigers meteen met je geleerde trucjes in een gevecht met de grootmeester. Inschrijven kan op de website van het festival en kost €5,00 per persoon.

Theater Sesamstraat
Alle kleurrijke Sesamstraathelden zijn van de partij! Tommie, Bert, Ernie en Doedoe vieren op het station hun 35e verjaardag. Alle kinderen, en zij die jong van hart zijn, mogen het feestje meevieren op zaterdag 1 oktober om 12:00 uur.

Station Arnhem: 6 - 8 oktober

Radio 3FM live
Dans mee terwijl DJ Michiel Veenstra zijn programma live uitzendt vanaf het station. Hier komen ook de 3FM Serious Talents voorbij. Dat zijn geselecteerde bandjes die live optreden en kans maken op de felbegeerde titel van Serious Talent. De uitzending begint donderdag 6 oktober om 19:00 uur.

Achter gesloten deuren
Bekijk de documentaire De Kinderrechter terwijl je wacht op de volgende trein. De grote vraag die filmmakers Meral Uslu en Maria Mok stellen is; wat speelt zich af achter de deuren van de kinderrechter? In deze vertoning laten ze zien wat normaal gesproken achter gesloten deuren plaatsvindt. Donderdag 6 oktober om 19:30 uur.

Station Amsterdam Zuid: 12 - 15 oktober

Fietsen voor muziek
Terwijl de reizigers zich de benen uit het lijf fietsen, wekken zij energie op voor de geluidsinstallatie van Florian Wolff. Deze artiest ontwikkelde zijn eigen Green Tour die goed is voor het milieu. Florian zingt en het publiek zorgt voor de benodigde energie. Lekker keihard meefietsen en zingen op zaterdag 15 oktober om 12:00 uur!

Klassiek Cello Octet Amsterdam
Het Cello Octet Amsterdam is het enige ensemble ter wereld die in deze samenstelling bestaat. Hun optreden is daarom werkelijk uniek, want zelfs muziekstukken worden voor hen geschreven of bewerkt. Kom tot rust door te luisteren naar de heerlijke klassieke tonen van onder andere Heitor Villa-Lobos em Philip Glass. Vrijdag 14 oktober om 08:00 uur.

Laatst gewijzigd: 2011-09-21 17:08:51 · Gepubliceerd: 21 september 2011 - 3611