1

Arnhem hoofdstad van levende standbeelden

Levende standbeelden uit heel de wereld laten hun kunsten zien

World Statues Festival Nieuws door

archief oud artikel 24 september 2011 Toerisme Arnhem, Gelderland Vandaag is het zover! Honderden mensen van over heel de wereld, die de kost verdienen als levend standbeeld, vertonen in Arnhem hun kunsten. Zij doen mee aan het wereldkampioenschap Living Statues, het grootste festival ter wereld voor deze kunstvorm.

Het is de zevende editie van het World Statues Festival. Er komen niet alleen honderden kunstenaars op af, ook kinderen en amateurs mogen laten zien wat ze in huis hebben. Ook het publiek trekt in groten getale richting Arnhem. De organisatie van het festival verwacht dit weekend wel 300.000 bezoekers. Om de drukte in goede banen te leiden, opent de politie een speciale sms-dienst.

In totaal zijn er ongeveer 150 acts te zien

Trends

Een nieuwe trend onder de professionals is het gebruik van trucs, zodat het lijkt alsof een beeld zweeft of in een houding staat die eigenlijk onmogelijk is. Ook beelden die van hout gemaakt lijken te zijn, zijn in opmars.
Voor het wereldkampioenschap zijn voorrondes gehouden in België, Roemenië, Polen, Honduras, Oekraïne en Nederland. In totaal zijn er ongeveer 150 acts te zien in Arnhem.

Laatst gewijzigd: 2011-09-24 10:55:49 · Gepubliceerd: 24 september 2011 - 726