Neem afscheid van Madurodam

Bezoek Madurodam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kleinste stadje van Nederland sluit de deuren voor grote transformatie

26 september 2011 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Genieten van Nederlands miniatuurstadje Madurodam kan nog tot november, daarna sluit het populaire park haar deuren. Wees niet getreurd, want na een flinke transformatie gaat de attractie na bijna een half jaar weer open en viert haar zestigjarig jubileum.

De Oosterscheldekering bedienen, een polder leegpompen of een paar schepen lossen in de haven van Rotterdam. Het is een slechts een greep uit de nieuwe attracties van Madurodam na de verbouwing. Het park moet interactiever worden zegt algemeen directeur Joris van Dijk tegen West Online. "Het is belangrijk dat kinderen wat te doen hebben. Madurodam was natuurlijk vooral een wandeling langs prachtige maquettes, maar we vinden het heel erg leuk om te beantwoorden aan de vraag om meer actie in te brengen."

Herindeling Nederland

Naast de mogelijkheid om het miniatuurgebied in te polderen en een brandweerboot besturen om een nepbrandje te blussen, krijgt Madurodam een nieuwe indeling. 'Water als vriend en vijand', 'oude binnensteden' en 'Nederland als inspiratiebron voor de wereld' zijn de drie pijlers waarop het vernieuwde park gebouwd worden. Via digitale informatieschermen en smartphones leren bezoekers de verhalen kennen achter de verschillende gebouwtjes. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin met als thema de Waddenzee, terwijl de ouderen een bakje koffie nemen in het nieuwe restaurant.

Miljoenen bezoekers

Madurodam is opgericht als herinnering aan de verzetsheld George Maduro. Sinds de opening op 2 juli 1952 heeft het populaire park meer dan vijftig miljoen bezoekers ontvangen. De ministad sluit op 1 november 2011 voor de metamorfose en gaat op 31 maart 2012 weer open.

Laatst gewijzigd: 2011-09-26 15:56:18 · Gepubliceerd: 2011-09-26 14:59:35 - 308