1

Grote opening voor het Scheepvaartmuseum

Koningin Beatrix als eregast aanwezig bij opening museum

Scheepvaartmuseum Nieuws door

archief oud artikel 3 oktober 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het Scheepvaartmuseum is weer open! Afgelopen zaterdag werd het museum in Amsterdam na een verbouwing van vier jaar officieel heropend. Koningin Beatrix was erbij.

Koningin Beatrix was zaterdagavond als eregast aanwezig bij de heropening van het Scheepvaartmuseum. Ze reisde met haar eigen jacht, De Groene Draeck, naar het museum en bezocht vervolgens twee tentoonstellingen.

Vuurwerk

De heropening van het museum werd zaterdagavond afgesloten met een vuurwerkshow. Voorafgaand aan die show was er een 3D-projectie op de muren van het Zeemagazijn, het gebouw waarin het museum zich vestigt. Honderden mensen waren aanwezig en keken vanaf de kade en het water toe.

Verbouwing

Het museum sloot de deuren in 2007 voor het publiek in verband met een grote verbouwing. Sinds zondag is het museum weer toegankelijk voor het publiek. Bezoekers kunnen er in dertien nieuwe, interactieve tentoonstellingen "ervaren hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald".

Laatst gewijzigd: 2011-10-05 13:00:05 · Gepubliceerd: 3 oktober 2011 - 365