1

Wees een boekenheld!

Kinderboekenweek 2011 begint en gaat over superhelden

Dagje weg in Alkmaar Nieuws door

archief oud artikel 5 oktober 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Wees een echte superheld tijdens de Kinderboekenweek 2011 die vandaag begint. Alles draait om dappere helden die alles durven waar de meeste mensen niet aan moeten denken. Volg workshops, ga naar een verkleedpartij of luister naar een spannend verhaal tijdens deze 57e Kinderboekenweek.

De 57e editie van de Kinderboekenweek wordt vanmiddag feestelijk geopend met een optreden van Theo Schilder. Ga op de foto met een superheld, volg een workshop of luister naar een spannend verhaal. De opening vindt plaats in de bibliotheek van Alkmaar Centrum en begint om 16:00 uur. De toegang is gratis.

Lid worden van de bibliotheek is tijdens de Kinderboekenweek gratis!

Wees een echte held!

Dapper zijn. Dat is het eigenlijke thema van de Kinderboekenweek. Iedereen heeft wel een held die dingen durft waar de meeste mensen bang voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan deen politieman die een dief arresteert of een brandweerman die met gevaar voor eigen leven een brand blust. Ook je eigen vriendin of vader kunnen echte helden zijn. Wie meedoet aan een activiteit van de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek, ontvangt een verzamelalbum en een zakje met superheldenstickers. Elke keer wanneer iemand iets komt lenen bij de bibliotheek, dan krijgt hij een nieuw zakje plaatjes mee. Deze superhelden kunnen tot en met december verzameld worden. Nog geen lid van de bieb? Dan is nu de perfecte gelegenheid. Tot het einde van de Kinderboekenweek op 15 oktober kan je gratis lid worden van de bibliotheek.

Laatst gewijzigd: 2011-10-05 15:37:11 · Gepubliceerd: 5 oktober 2011 - 329