1

Herfsttips van bezoekers!

De bezoekers van DagjeWeg.NL waarderen deze uitjes het meest

Herfstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 19 oktober 2011 Trends Het is weer bijna herfstvakantie. Tijd om erop uit te gaan, dus! Maar waarheen? Nou, wat dacht je van één van deze vijf uitstapjes? Onderstaande uitstapjes werden door de bezoekers van DagjeWeg.NL het meest gewaardeerd.

5. Dagje Rotterdam in het klein

Railz Miniworld

Heel Rotterdam zien in slechts één middag? Dat lijkt een onmogelijke opgave, maar bij Railz Miniworld kan het. Hier is de stad Rotterdam en haar omgeving op miniatuurformaat nagemaakt. Er is van alles te zien; treinen die af en aan rijden, auto's en vrachtwagens, aanmerende schepen, uitgestrekte polders, havengebieden, molens, hoge kantoorpanden, vuurtorens en nog veel meer. Zelfs de tijd is op schaal gemaakt: iedere 24 minuten begint het te schemeren en is de stad een poosje in het donker te bewonderen. Een enthousiaste bezoeker vertelt: "Zo veel details, en alles zo gebouwd alsof het echt is. 's Nachts als het licht langzaam uit gaat gaan alle straatlantaarns aan. Alle huisjes hebben hun eigen verlichting, ik zag zelfs auto's rijden met knipperlichten als ze de hoek omrijden. Dat had ik nog nooit gezien. Zeer de moeite waard! Kindervriendelijk, betaalbaar en heel goed bereikbaar met de trein. Een aanrader!".

4. Laat de tijd vliegen

Militair Luchtvaart Museum

Wil je alles weten over militaire luchtvaart en het fenomeen vliegen? Bezoek dan eens het Militaire Luchtvaart Museum! Dit museum in Soesterberg staat vol met vliegtuigen, helikopters en meer mooi spul uit de oorlogstijd. Zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? In het doe-centrum is van alles te doen. Test bijvoorbeeld je reactievermogen met de reactie-test, om te zien of je pilootwaardig bent. Deze herfstvakantie staat het museum in het teken van modelbouwen. Tijdens de Nationale Modelbouw Manifestatie laten diverse hobbyclubs hun mooiste modelcreaties zien. Gedurende deze week kun je de kunst van het modelbouwen zelf ook in de vingers krijgen door mee te doen aan één van de workshops. Je portemonnee kun je thuislaten, de entree voor het museum is namelijk gratis.

3. Wereldtuinen, dinosaurussen en piratenschepen

Mondo Verde

Geniet van de laatste warme zonnestralen en zoek de buitenlucht op. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Mondo Verde in Landgraaf. Eén ding is duidelijk: tijdens dit bezoek zul je je geen moment vervelen. Na een wandeling door de wereldtuinen, lijkt het alsof je een wereldreis hebt afgelegd. Je bezoekt de mooiste plekjes uit de tropen, Italie, China, Rusland, Engeland, Portugal in slechts één dag. Onderweg geniet je van de mooiste bloemen en meest bijzondere planten. Zin in spanning en avontuur? Verzamel dan alle moed bij elkaar en loop door het spannende Dinobos! Of leef je uit in één van de attracties, zoals het piratenschip, de achtbaan en de botsautotent. Vergeet ook zeker de dieren niet te bezoeken. In de dierentuin van Mondo Verde leven maar liefst honderddertig verschillende diersoorten die jouw bezoek vast kunnen waarderen.

2. Klimmen, klauteren en dieren aaien

Malkenschoten

Bij Kinderparadijs Malkenschoten is er voor ieder kind wat te beleven. De allerkleinsten genieten van de dieren op de kinderboerderij, terwijl de grotere peuters de speel-, doe- en bouwplekken ontdekken. De oudere kinderen klimmen en klauteren erop los tijdens het afleggen van het spannende klim- en klauterparcours. Verder zijn er kabelbanen, midgetgolfbanen, waterfietsen, een treintje, een springkussen en nog veel meer. Uitgespeeld? Na het spelen is het heerlijk zitten en smullen op het overdekte horecaterras.

1. De winnaar: indoorspeelparadijs Monkey Town

Monkey Town

Monkey Town gaat er met de gouden medaille vandoor in deze top 5. De bezoekers van DagjeWeg.NL waarderen dit uitje namelijk met maar liefst een 9,6. In dit indoorspeelparadijs genieten kinderen van gigantische klim- en klautertoestellen, uitdagende tunnels, geheime gangen, ballenbakken, superlego, trampolines en luchtkussens. Ouders mogen gratis naar binnen en kunnen vertoeven in het restaurant met uitgebreide menukaart. "Fantastisch speelpaleis. Voor alle leeftijden kinderen is er wat te beleven. Ik heb daar in mei een partijtje van mijn dochter gevierd en de kids waren nog lang niet uitgespeeld toen we weggingen. Echt iedereen vermaakt zich hier prima. Het is een indoorspeeltuin die ik iedereen wil aanbevelen", aldus een bezoeker van DagjeWeg.NL. Er zijn vijf vestigingen van Monkey Town in Nederland. Grote kans dat er één bij jou in de buurt zit, dus!

Zit het weer niet mee tijdens de herfstvakantie, maar wil je er toch op uit? Bekijk ons overzicht van binnenactiviteiten.

Laatst gewijzigd: 2012-10-22 11:46:11 · Gepubliceerd: 19 oktober 2011 - 2175