Bekijk de beste foto's ter wereld in Groningen

Clear Fotofestival in Groningen toont beste persfoto's wereldwijd

Clear Fotofestival Groningen Nieuws door

archief oud artikel 7 november 2011 Cultuur Groningen, Groningen De meest indrukwekkende en bijzondere foto's van het afgelopen jaar, hangen nu in Groningen aan de muur. Het Clear Fotofestival staat van 4 t/m 27 november in de Groningse Der Aa-kerk en laat de bekende World Press Photo tentoonstelling zien.

Naast wereldsteden als Berlijn, Tokyo, Praag en Dar-es-Salam is het wereldberoemde World Press Photo 2011 nu ook in Groningen te zien. Het Clear Fotofestival Groningen draait om deze prestigieuze persfotografiewedstrijd en geeft daarnaast ook aandacht aan Nederlandse fotografie met de Zilveren Camera. De foto's van de internationale expositie worden jaarlijks gekozen en laten het menselijk bestaan in al haar vormen zien. Dit levert soms schokkende beelden op, zoals bijvoorbeeld na de natuurramp in Haïti. Het doel is om de persvrijheid wereldwijd te stimuleren. Het hoge niveau van de internationale foto's is soms adembenemend en daarom absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Winnende fotografie in Nederland

Naast de World Press Photo is ook de Zilveren Camera te zien in Oude Kijk in 't Jatstraat 42 & 71. Een initiatief dat zestig jaar geleden in het leven groepen is om Nederlandse persfotografie extra aandacht te geven en daarnaast ook prijzen uitdeelt. De bijbehorende tentoonstelling laat foto's zien die te maken hebben met de actualiteit in Nederland. De passe-partout is geldig voor de hele periode en geeft eenmaal toegang tot beide exposities.

Ontdek meer leuke uitstapjes in Groningen.

Laatst gewijzigd: 2011-11-07 15:06:43 · Gepubliceerd: 7 november 2011 - 106