Luister naar de klanken van pianist Liszt

Vier de tweehonderdste verjaardag van de Hongaarse componist

Liszt Festival Nieuws door

archief oud artikel 22 november 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Beleef de prachtige muziek van componist Franz Liszt tijdens het Liszt Festival in Amsterdam. Studenten van het Conservatorium van Amsterdam geven van 21 t/m 25 november prachtige lunchconcerten, workshops en masterclasses allemaal in de geest van de overleden muzikant.

Tweehonderd jaar geleden werd in Hongarije een jongetje geboren met de naam Franz Liszt. In de negentiende eeuw groeide hij uit tot een van de meest kleurrijke personen van zijn tijd en componeerde meesterwerken die vandaag de dag nog steeds uitgevoerd worden. Om de geboorte van de pianovirtuoos te vieren presenteren de studenten van het Conservatorium van Amsterdam het Liszt Festival, vol presentaties, masterclasses en concerten. Het festival duurt nog tot en met 25 november. Bekijk de agenda voor de middag- en avondvoorstellingen in Amsterdam.

Liefde voor Liszt

Ook in Den Haag vieren ze het Liszt Festival. Het Koninklijk Conservatorium organiseert ter ere van het Liszt-jaar een week lang concerten, masterclasses en lezingen om het werk en het leven van de componist en pianist te vieren. Alle activiteiten en voorstellingen zijn gratis te bezoeken.

Ontdek meer leuke uitstapjes in Amsterdam en Den Haag.

Laatst gewijzigd: 2011-11-21 16:50:55 · Gepubliceerd: 22 november 2011 - 62