Sing-a-long op het NS station!

Koren zingen vandaag klassieke muziek in de trein

NS Try Out Festival Nieuws door

archief oud artikel 24 november 2011 Opmerkelijk Groningen, Groningen Het is de Week van de Klassieke Muziek. Reden voor de Nederlandse Spoorwegen om haar reizigers vandaag te verrassen en te trakteren op een klassiek optreden van een professioneel koor. Het speciaal daarvoor ingerichte koor geeft optredens op verschillende stations, maar ook in de treinen zelf. Begin je reis goed met muziek!

Naast de jaarlijkse NS Try Out Festivals, wordt het weer eens tijd voor een leuke actie moeten de NS en Piano Mania gedacht hebben. Daarom worden reizigers vandaag verrast met het optreden van een speciaal, klassiek koor. Het is de Week van de Klassieke Muziek en daarom wordt het stuk Carmina Burana gezongen. Om het klassieke stuk toegankelijk voor iedereen te maken, wordt hij in het Nederlands gezongen en de tekst wordt uitgedeeld op papier. Wie zelf ook van zingen houdt is welkom om mee te doen.

Klassieke muziek op vier stations

Het koor onder leiding van Peter Elbertse reist vandaag door het land en treedt op bij vier treinstations. De eerste uitvoering is te horen op station Groningen om 09:30 uur. Vervolgens reist het gezelschap door naar station Amersfoort, waar om 12:30 uur een concert gepland staat. Het koor en de twee bijbehorende pianisten staan 's middags om 14:45 uur in Leiden en de grande finale is om 16:30 uur in de voormalige stationsrestauratie van station Haarlem. Hier wordt een unieke vertolking van het stuk Carmina Burana van C. Orff uitgevoerd. Ook onderweg in de trein kun je genieten van verrassende optredens.

Ontdek meer leuke uitstapjes in Groningen.

Laatst gewijzigd: 2011-11-24 08:45:48 · Gepubliceerd: 24 november 2011 - 214