Geniet van opera 2.0

Opera |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek de laatste dag van het Yo! Opera Festival

26 november 2011 Cultuur Utrecht, Utrecht Opera, een suf genre voor bejaarden? Daar denkt Yo! Opera wel anders over. Elke twee jaar organiseren zij het Yo! Opera Festival, een mix van opera en muziektheater gemaakt door en voor jongeren. Vandaag is de laatste dag van de laatste editie, dus grijp je kans!

Huis aan de Werf in Utrecht is van 23 t/m 26 november ondergedompeld in zang. In iedere studio of zaal waar je in loopt, beland je zomaar in een spannende voorstelling. De voorstellingen zijn modern en hebben actuele thema's. Wat dacht je bijvoorbeeld van de opera Smells Like Tahrir Spirit? Aan Nederlandse leerlingen werd gevraagd om hun gedachten op papier te zetten. In Egypte deden scholieren hetzelfde. Deze teksten werden verzameld en op muziek gezet. Het resultaat is muziek over revolutie, over onoverbrugbare verschillen en stuitende overeenkomsten.

Geniet van de klassieke Othello-voorstelling die voor deze gelegenheid in een hip jasje is gestoken. Ook kun je je eigen videoclip opnemen in de nooTcentrale, of bezoek de voorstelling van studenten van kunstacademie Gerrit Rietveld. Vergeet ook niet om een bezoekje te plegen aan het slotfeest van het Yo! Opera Festival.

Hiphop, breakdance en rap

Samen met professionele operamakers gaat Yo! Opera op zoek naar nieuwe vormen van opera. Daarnaast zoeken zij naar raakvlakken met andere muziekgenres. Hoe goed gaat opera bijvoorbeeld samen met hiphop, breakdance en rap?

Allerlaatste editie

Een extra reden om dit festival te bezoeken, is omdat het het laatste Yo! Opera Festival ooit is. Na tien jaar lang opera te hebben gepromoot, houdt Yo! Opera Festival op met bestaan. Met dit laatste festival geeft Yo! Opera het stokje over aan een jonge generatie operamakers.

Wil je meer weten over opera? Kijk op OperaMagazine.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-11-25 16:59:56 · Gepubliceerd: 2011-11-25 15:44:02 - 61