1

Musea vieren kerst!

Leuke workshops en activiteiten in musea

Kerstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 20 december 2011 Toerisme Wat is er nou leuker dan een dagje weg naar een museum in de kerstvakantie? Er is twee weken lang genoeg te doen. Beleef het avontuur van Nova Zembla in het Rijksmuseum, kom kerstkoeken maken in het Nederlands Bakkerijmuseum of bezoek de levende kerststal in Museum Catharijneconvent. Fijne kerstvakantie!

Barre winters uit de zeventiende eeuw

Amsterdam - Tijdens de kerstvakantie ga je terug in de tijd in het Rijksmuseum in Amsterdam. Kinderen gaan aan de slag met hun fantasie in de kinderworkshop Nova Zembla. Het Tuinhuis is omgebouwd tot het Behouden Huis van Willem Barents. Op berenvellen luisteren kinderen naar het spannende verhaal van Nova Zembla. Daarna mogen ze met een ganzenveer en inkt zelf een brief schrijven, die Barentsz thuis voor zijn familie achterliet. Ook is er een leuke familierondleiding over de Gouden Eeuw. In deze rondleiding krijgen kinderen en volwassenen samen een kijkje in de barre winters van de zeventiende eeuw. Vier de kerstvakantie in het Rijksmuseum in Amsterdam!

Schipbreuk in Lelystad!

Lelystad - Een dagje naar de Bataviawerf in Lelystad is altijd al een spannend uitje. Hier beleef je de avonturen van de reis én de ondergang van het VOC-schip Batavia en ontdek je alle hoeken en gaten van het schip. Maar tijdens de kerstvakantie wordt het hier nog spannender. Maak een Batavia-kijkdoos maken, doe mee met de workshop Chinees porselein schilderen of ontdek de geheimen van het scheepswrak aan de hand van spannwnde filmpjes over de laatste reis van het schip. Je kunt ook gaan smeden, touwslaan, trekzagen of spijkeren, of bouw je eigen Batavia met Lego-blokjes!

Parachute voor in de kerstboom

Renkum - Is er nog een plekje over in de kerstboom? Kom dan naar het Airborne Museum Hartenstein. Daar maak je in de kerstvakantie je eigen hanger voor in de kerstboom, in de vorm van een parachute. In de Hall of Fame ga je onder begeleiding van een museummedewerker aan de slag om een echt werkende parachute te maken. Onder aan de parachute kun je een eigen kerstwens kwijt. Neem de parachute mee voor thuis in de kerstboom of hang deze met een mooie kerstwens in de grote kerstboom in het museum.

Levende kerststal

Utrecht - In Museum Catharijneconvent komt kerst dit jaar wel heel dichtbij. Op de binnenplaats staat een echte levende kerststal. In de grote houten stal staan allerlei dieren, samen met Jozef en Maria. Kerstkoren zingen in de kerstvakantie prachtige liederen en het is heerlijk genieten van een gratis kopje warme chocolademelk. Binnen in het museum kunnen kinderen komen knutselen. En er is ook nog eens een leuke speurtocht langs de kerststallen.

Kokkerellen met kerst

Hattem - In het Nederlands Bakkerijmuseum ruikt het de hele kerstvakantie heerlijk! Bijna elke dag kunnen kinderen samen met de bakker heerlijke kerstkoeken maken. Ook is het heerlijk genieten van bakdemonstraties ijsschotsen maken, of van de familieshows van bakker Fred. Midwinterfolklore staat centraal tijdens zijn shows waarin de jonge museumbezoekers af en toe een handje mogen helpen. Ook de traditionele takkenbosoven staat in de kerstvakantie aan!

Vind nog veel meer leuke activiteiten voor in de kerstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2011-12-20 10:45:41 · Gepubliceerd: 20 december 2011 - 1766