1

Hoogwater: Groninger Museum vandaag nog dicht

Water zet museum onder druk

Groninger Museum Nieuws door

archief oud artikel 9 januari 2012 Opmerkelijk Groningen, Groningen Het spande er vorige week dagenlang om. Zou het Groninger Museum de deuren moeten sluiten door de hoge waterstand? Het publiek mocht steeds het museum nog binnen, tot vrijdag... Het museum moest noodgedwongen de deuren sluiten. Het museum is nu ten minste nog tot dinsdag gesloten.

Het water in het Verbindingskanaal, waarin het Groninger Museum gebouwd is, steeg vorige week gestaag. Het water stond al bijna tot de ramen en de zandzakken lagen in de vensterbanken. De kunstwerken in de lager gelegen tentoonstellingsruimtes moesten het daarom donderdag al hogerop zoeken. Het werk van Azzedine Alaïa en Jan Altink ligt nu veilig in de gouden toren van het museum. Donderdagavond werd ook besloten om het Groninger Museum te sluiten voor publiek.

Het museum hield het gelukkig droog. Het water steeg net niet tot de ramen. Vandaag nemen de kunstwerken hun oorspronkelijke plaats weer in. Dinsdag hoopt het museum weer open te zijn voor publiek. Volg het Groninger Museum op Twitter voor de laatste stand van zaken.

Storm in Nederland

Niet alleen het Groninger Museum is getroffen door de storm. Lees Een dagje storm in Nederland over alle gevolgen van de storm en het water. En een tip van DagjeWeg.NL: blijf met dit weer lekker binnen! Dit zijn alle binnenactiviteiten.

Nu te zien in het Groninger Museum: Azzedine Alaïa 2001-2011. Beroemdheden zijn dol op het werk van couturier Azzedine Alaïa. Zijn mooiste modecreaties zijn te zien in het Groninger Museum.

Laatst gewijzigd: 2012-01-09 09:35:55 · Gepubliceerd: 9 januari 2012 - 532