Ontdek de klanken van Europa

Groningen podium voor Europese muziek tijdens Eurosonic Noorderslag

Dagje uit Groningen Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2012 Cultuur Groningen, Groningen Vanaf vandaag dompelt Groningen zich vier dagen lang onder in Europese muziek tijdens Eurosonic Noorderslag. Het festival is hét podium voor nieuwe popsensaties uit heel Europa.

Voor de 26e keer trapt Eurosonic Noorderslag het festivalseizoen af in Groningen. Dat gebeurt met zo'n driehonderd acts uit dertig verschillende landen. Tijdens het vierdaagse festival laten veelbelovende acts uit heel Europa hun muzikale talent zien en horen. Dat het evenement een podium biedt voor de muziek van morgen mag duidelijk zijn. Acts als Phoenix, Lykke Li, Selah Sue en the XX stonden tijdens voorgaande edities van het festival al op de Groningse planken.

Eurosonic Noorderslag bestaat uit twee delen. Eurosonic (woensdag tot en met vrijdag) is er voor veelbelovende Europese acts en speelt zich af in verschillende zalen in de binnenstad. Tijdens Noorderslag op zaterdag ligt de focus vooral op talent van eigen bodem met optredens als Blaudzun, Eefje de Visser, Spinvis en Dio.

Eurosonic Air

Helaas was het festival al binnen enkele minuten uitverkocht. Voor degenen die achter het net viste en geen kaartje konden bemachtigen is er een gratis toegankelijk podium. Zowel op donderdag- als op vrijdagavond kun je vanaf 20:00 uur terecht op de Grote Markt voor Eurosonic Air. De Jeugd van Tegenwoordig, The Asteroids Galaxy Tour en Go Back To The Zoo zijn hier te bewonderen.

Laatst gewijzigd: 2012-01-11 17:22:23 · Gepubliceerd: 11 januari 2012 - 93