Is een museum saai?

Verbluffende tentoonstelling Body Worlds weer in Nederland

Tentoonstellingen Redactioneel door

archief oud artikel 12 januari 2012 Cultuur Een dagje museum klinkt misschien wat droog, maar het tegendeel is waar! Een kijkje in een opgezet menselijk lichaam. een historische party. Dat beleef je niet elke dag. DagjeWeg.NL deelt de nieuwste tentoonstellingen.

 
 
DagjeWeg.NL
DagjeWeg.NL op Facebook

Is een museum saai?

Nee, absoluut niet! Een dagje in een museum is iedere keer weer anders. Verbreed je horizon en bezoek één van de nieuwste tentoonstellingen. Kruip in een mens in Body Worlds, waar je omringd wordt door opgezette menselijke lichamen. Van een dwarsdoorgesneden hoofd tot kleine plakjes van een been. Liever wat vrolijkers? Het Frans Hals Museum viert een feestje! Vier de historische party mee in Haarlem, want in de Gouden Eeuw wisten ze al een goed feestje te bouwen...

Op naar de zon!

Het miezert in Nederland. Geen sneeuw, geen zon. Helemaal niks! Zoek alvast een beetje zomer op LuxeVakantiehuizen.nl. Een romantisch kasteeltje in Frankrijk, een comfortabel Italiaans appartement. Boek een vakantie om bij weg te dromen!

Boek
 

Vier het weekend

Geniet nog maar heel even van de zachte temperaturen, want na het weekend gaat het flink vriezen. Ga nog snel een warm dagje weg! Het Groninger Museum is drooggelegd, vind de perfecte vakantie op de Vakantiebeurs, of ga terug naar de prehistorie in Flevoland.

Weekend
 

Feesten met Frans Hals

Asbest op zolder was de reden voor een grote schoonmaak in het Frans Hals Museum. Na een verbouwing van twee jaar, pakt het museum groots uit. Tijd voor een feestje! Het museum blaast de kaarsjes uit met de tentoonstelling de Gouden Eeuw viert feest.

Feest
 

Kruip in de mens

Bekijk een menselijk lichaam tot in het kleinste detail. Kunstenaar Gunther von Hagens geeft in zijn tentoonstelling Body Worlds levensechte biologieles met opgezette mensen. Een doormidden gesneden hoofd, een dwarsdoorsnede van een dijbeen. Je ziet het allemaal!

Body Worlds

Nieuwste tips

DagjeWeg.NL zit bomvol leuke uitjes en tips. En dat worden er alleen maar meer! In Hotel De Bonte Wever kun je luxe overnachten en relaxen in een subtropisch zwemparadijs. En met deze zachte temperaturen kun je kitesurfen in Ouddorp of solexen in Friesland. En voor de kids is Speelgoedmuseum Kinderwereld een aanrader!

Solex

Hotel De Bonte Wever

Speelgoedmuseum Kinderwereld

Kitesurfen

Solex Hotel De Bonte Wever Speelgoedmuseum Kinderwereld Kitesurfen
 

De nieuwste activiteiten staan op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-01-12 16:22:54 · Gepubliceerd: 12 januari 2012 - 493