Bekijk een bruinvis van dichtbij

Dolfinarium Harderwijk |  
Nieuws door

Levende bruinvis aangespoeld op Schiermonnikoog

23 januari 2012 Natuur Harderwijk, Gelderland Stel, je vindt op het strand een aangespoelde bruinvis. Wat gebeurt er met zo'n diertje? Kom eens kijken in het Dolfinarium bij SOS Dolfijn. Hier vinden de ongelukkige bruinvissen een thuis, tijdelijk of voor altijd.

Jolien, Jose, Michael. Ze vonden allemaal een plekje in het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Deze bruinvissen waren niet zo gelukkig, want ze spoelden aan op het strand. En zij zijn niet de enigen, want stichting SOS Dolfijn heeft het steeds drukker met de opvang van de bruinvissen. Afgelopen zondag nog spoelde er een levend exemplaar aan op Schiermonnikoog. Het diertje, dat nu de naam Hedzer draagt, verblijft in het opvangcentrum. Hopelijk kan hij in de toekomst weer terug naar zee.

Dolfinarium

Voor de bruinvissen die niet terug naar zee kunnen is er een nieuw thuis. Op het terrein van het Dolfinarium Harderwijk is de Bruinvisbaai te vinden. Hier brengen de bruinvissen hun leven door in de goede handen van de verzorgers. Kom ze eens bekijken, want er staat je een verrassing te wachten. Bruinvissen zijn namelijk helemaal niet bruin...

Laatst gewijzigd: 2013-06-06 10:21:44 · Gepubliceerd: 2012-01-23 09:20:44 - 53