1

Lenzen voor Amsterdamse olifant

Olifant in Artis krijgt contactlens

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 25 januari 2012 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Voor olifant Win-Thida uit Artis gaat er een wereld open. Het dier is vandaag bij de opticien geweest en ging naar huis met lenzen. Nu ziet ze alles veel scherper.

Het hoornvlies van olifant Win-Thida uit Artis was al een tijdje kapot door een tak die in haar oog is gekomen. Waarschijnlijk door het stoeien met andere olifanten. Vandaag kwam er een speciale oogarts langs. Na een uurtje zat de speciale lens in het oog van de olifant. "Nu kan de wond weer goed genezen", vertelt Artis.

Artis

Loop tijdens een ziekenbezoek aan Win-Thida ook even langs de andere dieren. Bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium. Geniet van de giraffen. Zie ze samen galopperen met zebra's, springbokken, spiesbokken en gnoes. Wandel door het monumentale Vogelhuis en bestudeer de verschillende vogelsoorten die er vrij rondvliegen. Veel plezier!

Het hoornvlies was kapot door stoeien

Laatst gewijzigd: 2012-01-25 12:33:50 · Gepubliceerd: 25 januari 2012 - 167

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...