Zoek het pelikaantje

Pelikaantje geboren in Planckendael

Dierenpark Planckendael Nieuws door

archief oud artikel 27 januari 2012 Natuur Mechelen, Antwerpen Dierentuin Planckendael in Mechelen viert feest! Voor het eerst is er in het park een wit pelikaantje geboren. Veilig onder de vleugels van zijn moeder kijkt het kleintje stiekem de wijde wereld in. Wachtend op de nieuwsgierige kraamvisite.

Kleine pelikaantjes hebben het maar moeilijk in hun eerste levensdagen. Meeuwen azen op de kleine beestjes, om hun als lekker hapje te verorberen. Daarom zit het pasgeboren witte pelikaantje in Planckendael veilig onder de vleugels van zijn moeder. Dierentuin Planckendael in het Belgische Mechelen hoopt dat de geboorte van dit kleintje het begin is van een grotere uitbreiding.

Pelikanen

De vier witte pelikanen in Planckendael delen hun verblijf met acht kroeskoppelpelikanen. De geboorte van het kleine pelikaantje is een gevolg van de verbroedering van beide soorten. Pelikanen plantten zich pas voort als ze in een groep van minimaal acht soortgenoten leven. Ook de kroeskoppelpelikanen zijn driftig aan het broeden. Een goede zaak, want deze pelikaan is de meest bedreigde pelikaansoort ter wereld. In de hele wereld leven er nog maar 2000 broedkoppels.

Diergaarde Blijdorp verwelkomde deze week drie maraboekuikens. Bekijk deze lelijke eendjes eens van dichtbij!

Laatst gewijzigd: 2012-01-27 13:48:26 · Gepubliceerd: 2012-01-27 13:48:26 - 149