1

Zak weg in een bioscoopstoel

Leukste bioscoopfilms voor de voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 24 februari 2012 Cultuur De dagen vullen zich met lange lessen en vervelende huiswerkopdrachten. Bah! Tot nu, want het is voorjaarsvakantie! Tijd voor andere zaken, zoals films. Duik de donkere bioscoopzaal in voor een paar uurtjes in een andere wereld. Lach je slap met The Muppets, droom mee in Sprookjesboom of houd je adem in bij The Girl with the Dragon Tattoo.

Voor de kleintjes

De sprookjes van de Efteling zijn losgebroken! Ze blijven allang niet meer braaf binnen de parkmuren. Ze verspreidden zich al naar de televisie, en nemen nu ook de bioscoopzalen over met Sprookjesboom de Film. Het spannende verhaal begint met de boze heks die in het in de zomer ijskoud maakt in het Sprookjesboom. Opeens is het hele bos ondergesneeuwd! En tot overmaat van ramp komen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje in het Winterland terecht. En al willen ze heel graag naar huis, dat gaat niet zomaar. Eerst moeten ze vijf kristallen vinden om de poort naar huis weer te herstellen. Gelukkig helpen IJskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir hen een handje. Vinden ze de weg naar huis weer terug?

Voor het hele gezin - The Muppets

Ja, ze zijn weer terug! Wie kent ze niet, The Muppets? Na zes jaar zijn ze weer terug op het witte doek. Na jaren hun eigen leven te hebben geleid, moeten ze weer bijeen komen, want hun eigen Muppets Studio dreigt door een listig plan te verdwijnen. Gelukkig zijn er drie fans die er alles aan doen om The Muppets te herenigen en de studio te redden. Gemakkelijk is dat niet want alle Muppets leiden inmiddels een heel nieuw leven. Zo werkt Miss Piggy als moderedactrice bij Vogue in Parijs en Gonzo is een bekende loodgieter. Lukt het de fans Walter, Mary en Gary om The Muppets bij elkaar te brengen voor The Greatest Muppet Telethon ever?

Komisch drama - The Descendants

Minder lollig, maar toch ook een vleugje komedie? Dan kies je deze vakantie voor The Descendants. Hoofdpersoon Matt King (George Clooney) staat voor een lastige opgave. Nadat zijn vrouw betrokken is geraakt bij een ernstig bootongeluk neemt hij noodgedwongen zijn leven onder de loep. Hij ontdekt dat zijn vrouw een affaire had en probeert de relatie met zijn opstandige dochters te herstellen. Samen met hen zoekt hij de minnaar van zijn vrouw en breekt ondertussen zijn hoofd over een geërfd stuk grond. Genoeg drama, wat leidt tot humoristische momenten en pijnlijke situaties. Een aanrader!

Thriller - The Girl with the Dragon Tattoo

Het begon met de razende populariteit van de Millennium Trilogie, geschreven door Stieg Larsson. Nu is het de beurt aan de eerste film in de reeks om de verwachtingen waar te maken. The Girl with the Dragon Tattoo draait om journalist Mikael Blomkvist (Daniël Craig) en de jonge hacker Lisbeth Salander (Rooney Mara). Samen onderzoeken ze de verdwijning van het nichtje van de welvarende zakenman Henrik Vanger. Lisbeth en Mikael stuitten vervolgens op een omvangrijke zaak, waarbij ze zelf ook gevaar lopen...

Liever buiten in de voorjaarsvakantie? Vind de leukste activiteiten in de natuur.

Laatst gewijzigd: 2012-02-24 13:07:15 · Gepubliceerd: 24 februari 2012 - 375