1

Met een kabouter gratis naar Stripmuseum

Zoek de rode puntmuts en ga gratis naar binnen!

Nederlands Stripmuseum Groningen Nieuws door

archief oud artikel 23 februari 2012 Cultuur Groningen, Groningen Als je een dagje in Groningen bent, let dan goed op. Er zijn driehonderd tuinkabouters verstopt op verschillende plekken in de stad. Vind je zo'n kabouter? Dan mag je gratis naar het Stripmuseum!

In Groningen zijn driehonderd tuinkabouters verstopt. Vind je er één? Dan krijg je gratis toegang tot de tentoonstelling De Kunst van Jean Dulieu in het Nederlands Stripmuseum Groningen. Dulieu is de bedenker van Paulus de boskabouter. In de tentoonstelling zijn de allereerste Paulus-krabbels, stripstroken, aquarellen, schetsen, boekillustraties, talloze portretten en reistekeningen te zien.

Signalement

De tuinkabouter is ongeveer vijftien tot twintig centimeter lang. Op het moment van de verdwijning droeg hij een kleurrijk jasje en rode puntmuts. De tuinkabouters zijn gemerkt met een halsketting waarop Tuinland Groningen staat vermeld.

Stripmuseum

Het Nederlands Stripmuseum in Groningen neemt je mee naar de prehistorie en naar de ateliers van de huidige bekende striptekenaars. Neem een kijkje in de huiskamer van Jan, Jans en de kinderen. Ook kom je Eric de Noorman, Suske en Wiske, Donald Duck, Oliver B. Bommel en veel andere stripfiguren tegen.

Laatst gewijzigd: 2012-02-23 14:21:45 · Gepubliceerd: 23 februari 2012 - 198