Spot de Spakenburgse diva's

Kunsthal KAdE |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Traditie ontmoet hedendaagse kunst

2 maart 2012 Cultuur Amersfoort, Utrecht De Spakenburgse diva's: ze komen overal. De drie Spakenburgse klederdrachtvrouwen Corrie, Hendrikje en Wijmpje, zijn trots op de traditie van hun kleding. Maar, ze staan ook open voor de hedendaagse kunst. Voor de camera spelen zij de hoofdrol in een nieuw kunstwerk. Nu te zien in Kunsthal KAdE in Amersfoort.

Het is een vreemd gezicht. Drie vrouwen, gekleed in de traditionele Spakenburgse klederdracht, voor het strakke Rietveld Schröderhuis. Het lijkt alsof ze er plompverloren neer zijn gezet, maar niets is minder waar. De foto's van de drie Spakenburgse diva's zijn onderdeel van een kunstproject van Het Wilde Oog. Hans Lemmerman en Inge van Run portretteerden de drie (schoon)zussen in hun klederdracht in een moderne setting. Voor het monument van Armando en bij een schilderij van Marlene Dumas bijvoorbeeld. Op een onverwachte, en bijna grappige, manier, komt zo het erfgoed en de Nederlandse moderne kunst bij elkaar.

Kunsthal KAdE

In Kunsthal KAdE is een selectie te zien van de foto's en film van Het Wilde Oog. Ook in de Traverse van het NS Station Amersfoort hangen de beelden. Een mooi gezicht voor de dames zelf. Want 'Spakenburgse Diva's' gaat ook over het verlies van de traditie. De traditie waar zij zich hun leven lang voor hebben ingezet. Maar de beelden zijn blijvend...

Spakenburgse Diva's
Van 2 maart tot 1 april 2012.
Toegang: €7,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2012-03-13 14:15:52 · Gepubliceerd: 2012-03-01 16:45:44 - 244