1

Heropening Suske & Wiske museum

Kom naar het compleet vernieuwde kindermuseum

Suske en Wiske Kindermuseum Nieuws door

archief oud artikel 6 maart 2012 Cultuur Kalmthout, Antwerpen Kom kijken in het compleet vernieuwde Suske en Wiske Kindermuseum! Het museum is uitgebreid met een nieuw laboratorium voor professor Barabas, nieuwe ruimtes vol creatieve activiteiten en leuke multimediaprojecten.

Dwaal door de gloednieuwe ruimtes van het Suske en Wiske Kindermuseum. Het museum in het Belgische Kalmthout, vlakbij de grens met Nederland, is zeven maanden dicht geweest voor een grondige verbouwing. Vroeger was dit het huis van de bedenker van de strip, inmiddels is het uitgegroeid tot een professioneel museum. "Het museumparcours is volledig vernieuwd. We werken nu met negen ruimtes waarin kinderen allerlei creatieve activiteiten kunnen doen", zegt museumdirecteur Mati Mommaerts tegen de Gazet van Antwerpen. "Zo ondervinden ze zelf aan den lijve hoe Willy Vandersteen zich inspireerde voor zijn verhalen."

Duik in het stripverhaal

Opvallend nieuw onderdeel van het museum is het laboratorium van stripfiguur professor Barabas. Zijn toren is na vijftien jaar vervangen door een lichtblauwe koepel. Kruip zelf in de huid van een striptekenaar en ontwerp een nieuwe strip. Dit kan in de nieuwe ruimtes van het kindermuseum op tablets. De ontwerpen worden opgeslagen en uitgeprint. Vervolgens komt de strip tot leven in het atelier. Lopen door een levensgroot stripverhaal is ook mogelijk. Door het museum hangen reusachtige afbeeldingen in 3D van de bekende striphelden.

Praktische informatie

Plan een bezoek aan het Suske en Wiske Kindermuseum goed van tevoren. Gewoon naar binnenlopen kan niet. Kies uit een bezoekerspakket om een kijkje te komen nemen in het stripmuseum: een groepsbezoek, een verjaardagsfeestje, een familiedag, een stripvakantie of het basisprogramma inclusief een creatieve workshop.

Ontdek de leukste uitstapjes met kinderen!

Laatst gewijzigd: 2012-03-06 12:45:28 · Gepubliceerd: 6 maart 2012 - 1756