1

Dagje uit dit weekend!

Leukste tips voor het weekend

DagjeWeg.NL UITagenda Redactioneel door

archief oud artikel 8 maart 2012 Cultuur Zo'n week weer vol aan de slag na de voorjaarsvakantie kan best zwaar zijn. Geniet daarom goed van aankomend weekend. Beleef je eigen Night at the Museum tijdens de Rotterdamse Museumnacht, kom naar Skidôme Sneeuwattractiepark voor het vernieuwde funpark of ga lekker wandelen. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Night at the Museum in Rotterdam

Ken je de film Night at the Museum? Het museum waar hoofdrolspeler Ben Stiller werkt, komt elke nacht tot leven. Aanstaande zaterdagnacht herhaalt de film zich in alle Rotterdamse musea. Dan is het namelijk tijd voor de Rotterdamse Museumnacht 2012. Het thema van dit jaar is SMAAK. Tientallen musea en galeries openen die nacht hun deuren. Zo heeft het Gemeentearchief Rumfordse soep klaarstaan, serveert het Natuurhistorisch Museum Dierlijke smaken en kun je in de Laurenskerk de Holy food experience ondergaan. Zorg dat je goed uitgeslapen bent!

Zaterdag 10 maart 2012 om 19:45 uur.
Toegangsprijs: € 17,50.

Freestylen op ski's

Nog niet op wintersport geweest dit jaar? Kom dan dit weekend naar Skidôme Sneeuwattractiepark. Het vernieuwde funpark wordt zaterdag officieel geopend. Het Funpark is nu uitdagend voor zowel de beginnende als de ervaren freestyler! Speciaal voor de opening worden er diverse ski en snowboard freestyle clinics gegeven door echte professionals. 's Avonds is het de beurt aan ervaren freestylers tijdens first Shreds met na afloop een afterparty. Zo beleef je een wintersportvakantie in eigen land, met après-ski!

Zaterdag 10 maart 2012.
Toegangsprijs: € 13,- voor volwassenen en € 11,- voor kinderen.

Beatboxen op de dwarsfluit

Een dwarsfluit, een saai en ouderwets instrument? Niets is minder waar, blijkt op het Internationaal Fluit Festival in het Conservatorium van Maastricht. Hier wordt zelfs gebeatboxt op de dwarsfluit! Twee dagen lang kunnen festivalgangers genieten van optredens van veelbelovende talenten, maar ook van internationaal bekende fluitisten. Ook zijn er interessante lezingen en workshops en een beurs met bladmuziek en fluiten.

Zaterdag 10 maart 2012 van 15:00 uur tot 21:00 uur en zondag 11 maart 2012 van 10:00 uur tot 19:00 uur.
Toegangsprijs: vanaf € 15,- voor volwassenen.

Lekker wandelen in maart

Het is alweer maart en de lente komt steeds dichterbij... Tijd om naar buiten te gaan! Aanstaande zondag organiseert Staatsbosbeheer de maartse wandeling vanaf Buitencentrum Boomkroonpad. Een gids vertelt dan van alles over de veelzijdigheid van de bomen, de planten, de dieren en de vogels van het bos in deze periode. Ook gaat de wandeling langs heidevelden en vennen die echt prachtig zijn in de winter! De maartse wandeling is een heerlijk uitje in de natuur, leuk voor volwassenen en kinderen.

11 maart 2021 om 13:30 uur.
Toegangsprijs: € 5,- voor kinderen en € 2,50 voor kinderen.

Op avontuur met Suske en Wiske

Na zeven maanden verbouwen is het Belgische Suske en Wiske Kindermuseum eindelijk weer open! Neem een kijkje in het gloednieuwe laboratorium van professor Barabas. Of kruip zelf in de huid van een striptekenaar en ontwerp een nieuwe strip. Dit kan in de nieuwe ruimtes van het kindermuseum op tablets. De ontwerpen worden opgeslagen en uitgeprint. Vervolgens komt de strip tot leven in het atelier! Let op: een bezoek moet je wel van tevoren reserveren.

Elke dag geopend.
Toegangsprijzen: volwassenen hebben gratis toegang, kinderen betalen € 2,50
.

Nog veel meer leuke tips vind je op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-03-07 16:33:20 · Gepubliceerd: 8 maart 2012 - 620