1

Start de Boekenweek 2012

Week vol leuke activiteiten rondom het boek

Wat te doen vandaag? Nieuws door

archief oud artikel 14 maart 2012 Cultuur Schiphol, Noord-Holland De Boekenweek 2012 begint vandaag! Tien dagen lang draait het in de bibliotheek, het museum, het theater en zelfs op het vliegveld om het geschreven woord. Doe ook mee met de talloze leuke activiteiten die door het hele land op de planning staan. Het thema van dit jaar is 'Vriendschap en andere ongemakken'. DagjeWeg.NL zet literair voedsel voor de hele dag op een rij!

Boekenontbijt - Kom vandaag naar Vliegveld Schiphol om het begin van de boekenweek te vieren. Maak samen met andere bezoekers een groot kunstwerk in de Airport Library op het vliegveld. Kunstenaar Papa Adama begeleidt het creatieve proces. Deel persoonlijke verhalen over vriendschap en laat ze vereeuwigen op het schildersdoek met de titel 'World Friendship Collaboration'. Het kunstwerk komt op het vliegveld te hangen en wordt aan het einde van de boekenweek geveild. De opbrengst gaat naar het goede doel. Meedoen aan het project kan vanaf 09:00 uur.

Boekenlunch - Bespreek boeken in SCHUNK* glaspaleis in Heerlen tijdens een leerzame Boek&Lunch. Geniet van een uitgebreide driegangenlunch inclusief een glas wijn bij binnenkomst tijdens deze literaire middag. In de leeskring ontdekken nieuwkomers, maar ook ervaren lezers, hoe boeken besproken worden en wissel je leeservaringen uit. SCHUNK* bibliotheek selecteerde twee boeken die binnen het thema van de boekenweek passen. Een daarvan is het bekende boek 'De jongen in de gestreepte pyjama' van John Boyne. De middag duurt van 12:00 tot 14:00 en deelname kost 16,50 euro per persoon, inclusief lunch.

Boekendiner - Vier het Brokkenbal in het Bimhuis in Amsterdam. Op het podium wisselen schrijvers en muzikanten elkaar af en inspireren elkaar met hun eigen kunsten. Luister naar gitaar, viool, trombone en fagot maar ook naar de literaire woorden van schrijvers en dichters als Tonnus Oosterhoff, Elvis Peeters en Josse De Pauw. Het Brokkenbal begint om 20:30 uur en de entree kost 20,- euro per persoon.

Ontdek meer leuke uitstapjes!

Laatst gewijzigd: 2012-03-14 09:04:31 · Gepubliceerd: 14 maart 2012 - 304