1

Een avond met Schubert

Schubert Festival loopt ten einde

Schubertiade - liederen en pianowerken Nieuws door

archief oud artikel 16 maart 2012 Cultuur Groningen, Groningen De zoete klanken van Franz Schuberts laatste werken vullen zaterdag de Lutherse kerk in Groningen. Het is als een concert uit het begin van de 19e eeuw, bezoekers wanen zich in een Weense salon. Dit prachtige concert is het slotakkoord van het Schubert Festival van het Noord Nederlands Orkest.

Maar 31 jaar had Franz Schubert de tijd om zijn enorme muzikaliteit op papier te zetten. De jaren benutte hij optimaal en schreef negen symfonieën, ruim zeshonderd liederen, zes missen, drie opera's en nog vele andere stukken. Schubert was een romanticus, die voor die tijd veel van zijn gevoel blootlegde. Het Noord Nederlands Orkest bracht zijn kleurrijke werken tot nieuw leven tijdens het Schubert Festival van 7 tot en met 17 maart. Kom luisteren naar het slotakkoord van dit muziekfestival in de Lutherse kerk in Groningen.

Schubertiade

Franz Schubert kwam regelmatig bijeen met zijn collega's, voor een avond samen muziek maken. Deze salonavond waren informeel en werden in heel Wenen bekend. Ze noemden het Schubertiades. De Lutherse kerk in Groningen is zaterdagavond 17 maart het toneel van een Schubertiade. Met de fortepiano in het middelpunt staan de zangers en instrumentalisten klaar om de hoogtepunten uit Schuberts oeuvre ten gehore te brengen. In deze intieme en ongedwongen sfeer mag iedereen genieten van het werk van de meester.

Lutherse kerk Groningen
Zaterdag 17 maart
20:15 uur
Toegang: € 22,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen

 

Vind meer concerten op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-03-15 17:08:00 · Gepubliceerd: 16 maart 2012 - 100