1

Eitjes pellen met Pasen

Restaurant - Strandpaviljoen De Zeemeeuw Redactioneel door

archief oud artikel 28 maart 2012 Toerisme Zelf een paasbroodje bakken of romantisch samen een eitje pellen op het strand. Het is al bijna zover: Pasen 2012! Haal alles uit de kast, van paasei tot paasstol, en maak een lekkere maaltijd inclusief gekleurde eieren. Of laat het werk over aan een ander en geniet van een paasbrunch op één van deze locaties.

De eitjes van Strandpaviljoen De Zeemeeuw zijn met Pasen extra smakelijk gevuld voor een echte Paasbrunch. Geniet van de lekkerste hapjes met uitzicht op zee en het strand van Noordwijk. Schep op van het koude buffet gevuld met salades, broodjes en kazen. Daarna even langs het warme buffet, voor wat pittige Spaanse omelet, een garnalenspies en warme beenham. En als er dan nog ruimte over is, dan staat er nog een dessertbuffet te wachten vol zoete verrassingen.

Eerste en Tweede Paasdag.
Van 10:30 uur tot 14:00 uur.
Prijs: € 29,50 per persoon.

Let op: reserveren moet via info@zeemeeuw.com.

Lekker luieren

Pasen is bij restaurant De Peppelen reden voor een uitgebreide brunch. Echt bourgondisch genieten van een luie zondagmiddag, met champagne en heerlijke hapjes. Klinkt dat goed? Kom dan met Pasen naar Schaijk voor het uitgebreide Paasbuffet. Het begint al goed met acht verschillende hoofdgerechten, maar dat is werkelijk nog maar een voorproefje. Als we het restaurant mogen geloven is de Paasbrunch ongeëvenaard. Achterham, vis in bladerdeeg, puddingen, taarten: het houdt maar niet op. Voor de kinderen is er een extra verrassing, want zij mogen een echt chocolade paasei maken in de kookstudio. Lekker voor thuis!

Pasen in Rotterdam

De zoektocht naar paaseieren gaat dit jaar veel verder dan de achtertuin. Zelfs op de ss Rotterdam liggen eieren verstopt. Wie kan het beste speuren en vindt het gouden ei? Wie dit bijzondere ei weet op te duikelen krijgt een cadeautje. Meer Paasvertier is te vinden in het Lido restaurant, waar de kinderen mooi geschminkt worden en konijntjes mogen aaien. Lekker eten kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. In het restaurant staat - op reservering - ook een driegangen Paasdiner te wachten.

6 en 7 april 2012.
Van 12:00 uur tot 16:00 uur.
Toegang: € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.
Let op: om mee te doen aan de Paasactiviteiten moeten bezoekers een Uitwaaien & Zwaaien Tour of een Rotterdam Compleet Tour boeken.

Zelf paasbroodjes bakken

Blijft de recessie maar doorzeuren in de portemonnee? Ga dan voor het goedkope alternatief en bak zelf deze lekkere paasbroodjes.

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix witbrood
  • 2 eieren
  • 100 gram beenham
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 75 gram zuivelspread naturel
  • 2 takjes basilicum

Maak het deeg zoals aangegeven op de verpakking en laat het afgedekt 45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Kook de eieren 10 minuten en spoel ze af onder koud water. Pel ze en hak ze in stukjes. Snijd vervolgens de ham, tomaatjes en de basilicumblaadjes fijn. Meng dit met de zuivelspread en het gehakte ei. Verwarm ondertussen de oven voor op 60 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Verdeel het deeg in tien gelijke porties. Druk deze bolletjes een beetje plat en schep er een flinke lepel van de vulling op. Vouw de stukken deeg dicht en leg ze met de sluiting naar beneden op de bakplaat. Laat ze 15 minuten in de oven narijzen. Haal daarna de broodjes uit de oven, verhit deze tot 210 graden en laat de broodjes nog eens 15 minuten bakken. Zijn ze gaar en goudbruin? Dan zijn ze klaar voor de paasbrunch!

Meer leuks voor Pasen 2012 op de kalender!

Laatst gewijzigd: 2012-03-28 09:41:27 · Gepubliceerd: 28 maart 2012 - 472