Laatste glimp van het Mauritshuis

Mauritshuis |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Stadspaleis sluit de deuren twee jaar lang

31 maart 2012 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Na dit weekend sluiten de deuren van het stadspaleis in Den Haag hermetisch. Twee jaar lang ondergaat het Mauritshuis een grondige renovatie. Om daarna twee keer zo groot te openen. Grijp de laatste kans om het 'oude' Mauritshuis en haar prachtige collectie bewonderen.

Op steenworp afstand van het Torentje van de minister-president staat het statige Mauritshuis. Dit 17de-eeuwse stadspaleis aan de Hofvijver herbergt een schat aan werken van de Hollandse meesters. Hier hangt bijvoorbeeld Meisje met de parel van Johannes Vermeer en een aantal werken van Rembrandt. Tenminste, dit weekend nog wel. Het museum sluit namelijk vanaf maandag 2 april de deuren. Twee jaar lang staan geen tentoonstellingen of andere activiteiten op de agenda, maar een ingrijpende verbouwing. Het museum krijgt er dubbel zo veel ruimte bij door het naastgelegen huis er bij te trekken. Bezoekers kunnen dit pand straks via een ondergrondse foyer bereiken. Het Mauritshuis opent medio 2014 weer.

Collectie Mauritshuis toch zien?

Gelukkig heeft het Mauritshuis een oplossing voor de mensen die de prachtige schilderwerken toch willen zien. Het Meisje met de parel van Vermeer is van 3 tot en met 25 april nog te zien in Galerij Prins Willem V. En na een kort bezoekje aan het Gemeentemuseum Den Haag maakt ze een heuse wereldreis en gaat naar de Verenigde Staten en Japan. Het Gemeentemuseum geeft nog meer werken uit het Mauritshuis een plekje. Vanaf zaterdag 28 april zijn ruim 100 topstukken uit de collectie te zien in een aparte vleugel. Zo is De stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt te zien.

Meesters uit het Mauritshuis
Van 28 april 2012 tot en met 30 juni 2014.

Ontdek meer actuele tentoonstellingen op DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-04-02 08:48:16 · Gepubliceerd: 2012-03-30 16:27:04 - 254