Dagje uit dit paasweekend

Indoor uitjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Blijf lekker binnen of trotseer de regen

2 april 2012 Toerisme Het paasweekend valt helaas een beetje in het water. De gekleurde paaseieren liggen straks te verpieteren in de tuin. Maar geen nood, want er is toch genoeg te doen met Pasen! Kruip in de kabelbaan van de Floriade of geniet van een mooie film in het vernieuwde EYE. En de Madurodammertjes staan ook nog te wachten. Fijn weekend!

Honderden Madurodammertjes zijn nog uit logeren, maar zaterdag 7 april mogen ze eindelijk hun eigen bedjes weer opzoeken. Dan gaat het miniatuurpark Madurodam na een grondige verbouwing weer open voor publiek. En staat iedereen paraat! De Madurodammertjes hebben hun verhaal geoefend en vertellen de gasten graag meer over Nederland. Zo is er een inbreker die alles uit de doeken doet over de Nederlandse kunstgeschiedenis. De Madurodammers helpen om hun mooie nieuwe stad te besturen? Dat kan. Leer vliegen op Schiphol, bedien zelf de Oosterscheldekering of bied mee op een bloemenveiling. Tot ziens in Madurodam!

Ook leuk: op Fort bij Veldhuis in Heemskerk doen kinderen een poging om het wereldrecord paaseieren schilderen te verbreken. Kom kijken of mee schilderen!

Bijzonder Pasen

De meeste mensen verstoppen met Pasen gekleurde eieren in de tuin of genieten van een lekker paasbrunch. Niet echt origineel. In het Twentse Ootmarsum maken ze er heel wat meer van! Het rooms-katholieke dorp viert groot feest tijdens Pasen met paaswagens en een paasvuur. En wat ze echt alleen in Ootmarsum doen is het zogenaamde Vlöggeln. Op eerste en tweede paasdagen lopen alle inwoners van het stadje hand in hand naar het marktplein om twee paasliederen te zingen. Dit sluiten ze af door de kinderen driemaal op te tillen en hoera te roepen. Dit symboliseert de herrijzenis van Jezus Christus. Ieder jaar trekt dit dit veel bezoekers, dus kom ook eens kijken. En Vlöggeln natuurlijk! Omdat het dit weekend nogal regenachtig is, hier nog wat uitjes in Ootmarsum.

Versierde eieren

Waar de mooiste Paaseieren van het land liggen? Het is geen geheim meer, want iedereen kan ze bekijken in Natuurmuseum Nijmegen. Een enorm struisvogelei, kwarteleitjes en nog veel meer eieren liggen hier in hun bontgekleurde versiering te pronken. De expositie Versierde eieren heeft voor iedere fervente schilder een schat aan inspiratie. Het museum vertelt bovendien meer over het versieren van eieren en waarom we dat doen. Het is namelijk al een hele oude traditie om eieren te schilderen in de lente. De Egyptenaren en de Perzen deden het heel lang geleden al! Luister naar de oude verhalen en bewonder de prachtige eieren.

Versierde Eieren
Van 31 maart tot en met 6 mei 2012.
Toegang: € 6,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen.

Floriade

Het is maar één keer in de tien jaar, dus kom ook kijken bij Floriade 2012 in Venlo. Deze Wereld Tuinbouw Expo is de moeite van het bezoeken waard. Ook met regen, want in de kabelbaan is het droog! Het enorme park in Venlo, 66 hectare groot, is verdeeld in vijf werelden. Bezoekers maken met een kabelbaan een ware wereldreis door de verschillende landschappen. En ontdekken hoe veelzijdig de natuur is! Ervaar hoe bloemen en planten je eigen leefomgeving verbeteren en je gezondheid beïnvloeden. Of leer meer over de rol van de tuinbouw als motor van de economie. De natuur zit vol kracht! Dompel jezelf onder in deze groene wereld en proef van wat 'groen' te bieden heeft.

Floriade 2012 Venlo
Van 5 april tot en met 7 oktober 2012.
Toegang: € 30,- voor volwassenen en € 15,- voor kinderen.

EYE

Nog meer nieuws dit weekend, want ook het vernieuwde EYE filmmuseum opende de deuren. In een spiksplinternieuw gebouw aan de noordoever van het IJ, tegenover Amsterdam Centraal, ligt de enorm collectie van het Film Instituut Nederland opgeborgen. Van stomme films en krakende zwart-wit opnames tot de haarscherpe producties van nu. Het EYE wijdt het nieuwe gebouw in met een openingsfestival en een openingstentoonstelling. Found Footage laat zien hoe kunstenaars en filmmakers oude beelden hergebruiken. Zo krijgen beelden een hele nieuwe betekenis. En natuurlijk zijn er tijdens het openingsfestival heel veel films te zien. Voor jong en oud! Bekijk de favorieten van De Jeugd van Tegenwoordig en zwijmel weg bij de romantische kostuumfilm The Spanish Dancer. Voor de kids is er op zaterdag 7 april een speciaal feestje. Zij genieten van de openingsfilm Kauwboy en de nieuw theatervoorstelling Reis om de wereld.

EYE Openingsfestival
Van 5 tot en met 11 april 2012.
Toegang: € 14,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Lekker binnen blijven dit weekend? Kijk in ons overzicht van alle indooractiviteiten.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-04-05 11:55:39 · Gepubliceerd: 2012-04-02 16:36:49 - 1598