1

Nieuws in beeld

World Press Photo 2012 in de Oude Kerk Amsterdam

Oude Kerk Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 20 april 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Schokkend, aangrijpend of juist ontzettend mooi. Ieder jaar schieten de persfotografen duizenden foto's van de wereld om ons heen. De beste persfoto's van het afgelopen jaar zijn vanaf vandaag te zien in de Oude Kerk Amsterdam in de expositie van World Press Photo 2012.

Ze houdt haar gewonde zoon in haar armen, terwijl ze in een moskee tijdelijk onderdak vindt. Het is het winnende beeld van de internationale wedstrijd World Press Photo. Fotograaf Samuel Aranda, afkomstig uit Spanje, legde het beeld vast in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Hij was hier in opdracht van The New York Times tijdens de onlusten in het land gericht tegen het bewind van president Ali Abdullah Saleh. In de Oude Kerk in Amsterdam is zijn winnende foto, samen met andere winnaars, vanaf vandaag te bewonderen.

World Press Photo in de Oude Kerk

Behalve de winnende foto van Samuel Aranda zijn er ook andere foto's te zien die in de prijzen vielen. Van 20 april tot en met 17 juni 2012 blijft de expositie in Amsterdam. Daarna reizen de foto's samen verder over de hele wereld. Voor bezitters van een smartphone is er dit jaar een extraatje. Er is namelijk een Exhibition app beschikbaar, waarmee bezoekers extra achtergrondinformatie krijgen over de foto's en de fotografen. Via social media kan iedereen zijn of haar favoriete beelden delen. De applicatie is beschikbaar voor Android en iPhone en kost € 0,99.

Bezoekersinformatie

Van 20 april tot en met 17 juni 2012.
Oude Kerk Amsterdam.
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10:30 uur tot 17:30 uur en op zondag van 13:00 uur tot 17:30 uur.
Toegangsprijzen: € 8,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2012-04-19 16:17:46 · Gepubliceerd: 20 april 2012 - 214