1

Feest mee tijdens Koninginnenacht!

Ook op 29 april verschiet Nederland van kleur

Koninginnedag Redactioneel door

archief oud artikel 20 april 2012 Cultuur Niet alleen op 30 april staat ons land op zijn kop, ook tijdens Koninginnenacht ervoor is Nederland één groot feestje. En iedereen is uitgenodigd! DagjeWeg.NL vertelt je waar je moet zijn.

Amsterdam

Dé plek om je al feestend in een oranje menigte te wanen is natuurlijk onze hoofdstad. Op 29 april warmt de stad zich al swingend op voor de grote dag erna. Dat gebeurt op verschillende locaties. Zo kun je op het Leidseplein genieten van onder andere The Partysquad en Gregor Salto. Tussen 19:00 en 01:00 uur luister je tijdens Sounds from the Loft Live naar een samenwerking van verschillende DJ's en live muzikanten. De combinatie van muziek vanachter de draaitafel met live percussie, gitaar, piano en trompet zorgt voor een verrassend muziekspektakel op het Amstelveld. Verder kun je de hele nacht terecht in verschillende kroegen en clubs, waar de verjaardag van Koningin Wilhelmina feestelijk wordt ingeluid.

Den Haag

Koninginnenach, zo noemen de Hagenezen de nacht van 29 op 30 april. Tijdens het Life I Live festival verandert de Haagse binnenstad tot een smeltkroes van diverse muziek. In het Hofkwartier swing je mee op bluesklanken en bij de Grote Kerk bewonder je veelbelovende Haagse bands. Voor het muzikale pophart moet je op de Grote Markt zijn. Tijdens PopHotSpot geniet je van pop met een rafelig, maar feestelijk randje. Hou je meer van alternatieve rock of pop? Dan is het Kerkplein de plek voor jou tijdens de Koninginnenach. Zo zijn er nog veel meer podia in hartje Den Haag. En in de kroegen en clubs is het natuurlijk ook volop feest.

Arnhem

Ook in Arnhem gaat 29 april niet ongemerkt over in Koninginnedag. Vooral de Markt pakt feestelijk uit met artiesten als Club Soda, Chef'Special en Waylon. Kom naar de Kleurstofstage en ontdek hoe kunstenaars en artiesten de handen ineen slaan om een uniek electrofeestje neer te zetten. Meer zin in nostalgische hits? Op de Korenmarkt vind je 2 Brothers on the 4th Floor die de beste hits uit de jaren '90 draaien. Wat voor Amsterdam en Den Haag geldt, geldt ook voor Arnhem; er is nog veel meer. Ontdek het op de nacht van 29 april!

Er is meer

Maar er is meer! Vrijwel iedere grote stad kleurt op 29 april al oranje. Zo zetten The Memphis Maniacs Zwolle op zijn kop, geniet je in Enschede van grote namen als Sidney Samson en Vato Gonzalez en staat Tilburg in het teken van Tilburg Zingt.

Kijk in de uitagenda van DagjeWeg.NL voor nog meer leuke activiteiten op Koninginnedag 2012.

Laatst gewijzigd: 2012-04-23 10:07:10 · Gepubliceerd: 20 april 2012 - 211