1

Gratis diamanten in Antwerpen

Diamantmuseum Antwerpen dit weekend nog open

Diamantmuseum Provincie Antwerpen Nieuws door

archief oud artikel 26 april 2012 Cultuur Antwerpen, Antwerpen Veertig jaar lang flonkerden de diamanten in het Diamantmuseum Antwerpen op dezelfde plaats. Maar vanaf 1 mei komt daar verandering in. Het museum sluit de deuren en gaat op zoek naar een nieuwe locatie. Vier nog tot en met 30 april de Feestweek mee en wie weet win je een diamant!

De prachtige juwelen van het Diamantmuseum Antwerpen schitteren oogverblindend. Nog eventjes kan het publiek genieten van al deze pracht en praal, want de museumdeuren sluiten binnenkort. Het Diamantmuseum gaat vanaf 1 mei dicht en op zoek naar een nieuwe locatie voor de collectie. Het is nog duidelijk waar het museum de deuren weer opent, dus wie de collectie nog wil zien moet snel zijn! Om haar veertigjarig bestaan te vieren is er op deze laatste dagen nog van alles te beleven. Op zondag 29 april zijn er gratis rondleidingen en staan er gratis hapjes klaar. En wie geluk heeft, wint ook nog een diamant. Moet je wel een glas cava bestellen!

Diamantmuseum Antwerpen

Een ruwe diamant is eigenlijk niet eens zo mooi. Maar eenmaal geslepen schittert het juweel aan alle kanten. In het Diamantmuseum Antwerpen nemen bezoekers een kijkje in de wereld van de diamant. En ontdekken ze welke belangrijke rol de stad Antwerpen speelt als wereldcentrum van deze prachtige steen. Nu het museum tijdelijk sluit, is er een alternatief. Het MAS Museum aan de Stroom herbergt een Diamantpaviljoen. Bezoekers vergapen zich hier aan het diamanten ECC-tennisracket, afgewerkt met 1.617 schitterende diamanten.

Laatst gewijzigd: 2012-04-27 08:40:40 · Gepubliceerd: 26 april 2012 - 641