Dagje weg met Hemelvaart

Hemelvaartsdag |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste uitjes voor Hemelvaartsdag

23 april 2013 Cultuur En we zijn weer een dagje vrij! Wat is er allemaal te doen op Hemelvaartsdag? Ontmoet Franken, Friezen en Vikingen in Historisch Openluchtmuseum Eindhoven, maak een mooie rondvaart door het Ilperveld of loop over het Blote Voeten Pad. Veel plezier!

Franken, Friezen en Vikingen

Ga op Hemelvaartsdag de strijd aan met de Franken en de Friezen in Historisch Openluchtmuseum Eindhoven. Word net als hen een echte held en ontdek hoe zij leefden en werkten in het vroegmiddeleeuwse Eindhoven. Hoe zag het eerste 'kasteel' van Eindhoven er uit? Waren de vroege middeleeuwen werkelijk zo donker? En leefden er eigenlijk wel Vikingen in deze streek? Geniet van een echte oud-Friese maaltijd of bekijk een spannend gevecht. Ook in het weekend blijven de Franken en de Friezen nog even in Eindhoven.

9 mei tot en met 12 mei 2013.
Toegangsprijs: kinderen en volwassenen betalen 8,50 euro.

Zeekastelen

Kom naar het Maritiem Museum in Rotterdam! Het museum staat Hemelvaartsdag in het teken van de nieuwe familietentoonstelling 'Zeekastelen'. De kastelen van de zee worden namelijk steeds groter en groter. Wist je dat het grootste cruiseschip 362 meter lang is en een ijsbaan aan boord heeft? In het Maritiem Museum kun je even heerlijk flaneren tussen al deze luxe. Voor kinderen zijn er leuke gratisactiviteiten. Zoals ringgooien en kaarten of je eigen kofferlabel versieren met kraaltjes en verf.

Entreeprijs: 7,50 euro voor volwassenen, 4,50 euro voor kinderen van vier tot zestien jaar. In de meivakantie zijn alle extra activiteiten gratis

Brunchen en varen

Het weekend van Hemelvaart valt altijd midden in de broedtijd van vogels. Geniet van de vogels en het landschap van het Ilperveld terwijl een fluisterboot je naar de mooiste plekjes brengt! Op Hemelvaartsdag is er om 11:00 uur een brunchtocht langs broedende weide- en rietvogels. En als ze nog niet broeden zie je het bijzondere baltsgedrag. De lekkerste broodjes komen voorbij en het uitzicht is prachtig. Velden vol knalgele boterbloemen of roze koekoeksbloemen. Prachtig!

9 mei 2013, 11:00 uur tot 13:00 uur.
Toegangsprijzen: volwassenen betalen 27,- euro voor de brunchtocht en kinderen betalen 13,50 euro.

Net als een wetenschapper

Science center NEMO viert elke vakantie een feestje en daarom ook dit lange Hemelvaartsweekend. Vertrouw jij de wetenschap en durf je een batterij te testen met je tong? Of wil je ontdekken of een waterballon tegen vuur kan? En natuurlijk kun je ook op alle vijf de verdiepingen van het schip NEMO allerlei leuke proefjes doen! En als het lekker weer is, is het dakterras de perfecte plek om te genieten van het zonnetje en kleine waterstroompjes.

9 mei 2013
Toegangsprijzen: 13,50 euro voor volwassenen en kinderen.

Lentefeest

In het Groningse Opende lopen schattige kalfjes van Schotse Hooglanders rond tijdens het Lentefeest bij Theetuin Schots en Scheef. Geniet hier van spannende vechtshows, heerlijke streekproducten en prachtige verhalen. Of drink gezellig een kopje thee! De tuin ligt vlag bij het Blote Voetenpad. Daar kun je komen met een drijvende brug. Een spannende uitdaging voor kinderen!

9 mei 2013.
Toegangsprijzen: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-08 12:21:45 · Gepubliceerd: 2012-05-10 11:42:41 - 11783